• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Culinar
  • Sanatate
  • Actualitate
    • International
    • Cultura
    • Divertisment
    • Timp liber / Calatorii

Un soi de ceapă luptă cu cancerul mamar şi cel de colon, potrivit studiilor clinice experimentale

Ceapa este un ingredient de bază în multe tipuri de preparate, gustul ei fiind pe placul românilor. Pe lângă aroma savuroasă pe care o dă mâncărurilor, ceapa are şi beneficii nutritive, iar un anumit tip de ceapă ucide chiar şi celulele canceroase.

În comerţ există multe tipuri de ceapă – ceapă galbenă, ceapă dulce, şalotă, ceapă verde, ceapă roşie şi lista ar putea continua.
Fiecare dintre aceste soiuri vine la pachet cu numeroase beneficii pentru organism.

Ceapa galbenă, cea mai comună, este eficientă pentru tratarea răcelilor şi afecţiunilor respiratorii, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi îmbunătăţeşte migrenele.

Ceapa dulce sau arpagicul are un conţinut scăzut de sulf şi mai ridicat de apă, este cunoscută pentru că îmbunătăţeşte sănătatea osoasă, reduce inflamaţiile şi îmbunătăţeşte digestia.

Şalota sau ceapa franţuzească conţine vitamina A, vitamina C şi antioxidanţi, care aduc beneficii precum: ajută la prevenirea şi la tratarea alergiilor, ţin sub control nivelul de zahăr din sânge, îmbunătăţesc circulaţia sângelui.

Ceapa verde este preferata tuturor în sezonul cald, este bună la dietă, deoarece conţine puţine calorii şi este bogată în antioxidanţi şi în numeroase substanţe care ajută la reglarea glicemiei şi la protejearea inimii, la întărirea inumităţii, dar şi la sănătatea sistemului digestiv.

Soiul care slăbeşte puterea tumorilor

Dintre toate tipurile de ceapă, soiul roşu este cel mai eficient în uciderea celulelor cancerului de sân şi de colon, potrivit unui studiu publicat în „Food Research‟, citat de Thehealthy. Însă acesta nu este singurul studiu care ne arată că această ceapă este una dintre cele mai sănătoase legume pe care le poţi mânca. Cercetătorii de la Universitatea din Guelph (Canada) au analizat cinci soiuri diferite de ceapă şi au realizat că acest tip ce ceapă a ucis cele mai multe celule canceroase.

Culoarea închisă a cepei roşii indică un nivel mai ridicat de antocianină, un pigment care creşte eficacitatea quercetinei (o moleculă care acţionează precum un aliat natural pentru imunitate şi sănătate), substanţă care se găseşte în ceapă. Potrivit autorului studiului Abdulmonem Murayyan: „ceapa activează căi are ucid celulele canceroase. Ea crează un mediu nefavorabil pentru aceste celule şi perturbă comunicarea dintre celulele canceroase, ceea ce înhibă creşterea lor‟.

Desigur, nu ar trebui să facem discriminare, deoarece fiecare tip de ceapă oferă beneficii în acest sens: „Toate cepele sunt luptători puternici împotriva cancerului datorită concentraţiilor lor ridicate de antioxidanţi, antocianină şi quercetină, dar ceapa roşie iese mai mult în evidenţă, datorită cantităţii sale mari de antocianină‟, a declarat Karen Ansel, autorul cărţii „Healing Superfoods for Anti-Agins‟, pentru Women’s Health.

Rubrica: Sanatate

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Rolul vindecător al apelor de la Govora, una dintre cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică

Cum se face inmultirea trandafirilor cu cartofi

Băutura răcoritoare pe care să nu o comanzi niciodată în Grecia. Primeşti cu totul altceva decât te aştepţi

De ce să pui cuburi de gheaţă în ghivecele cu flori. Este trucul verii 2022

Documentul fără de care nu trebuie să pleci din aeroport dacă ţi-a fost anulat un zbor. Detaliul de care nu ţine aproape nimeni cont

Bara principală

Recomandari

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Un pahar de borș de casa pe zi – Curăță ficatul de toxine, reglează tensiunea arterială și ajută la tratarea anemiei

Vinul inimii – Leacul celebrei călugăriţe vindecătoare Hildegard van Bingen

Pulberea de muguri de brad – leacul minune pentru coloană și durerile de oase

Obiectul din casă pe care trebuie să-l scoți din priză peste noapte. Consumă mai mult curent decât crezi

De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

Copyright Observator.news 2011 - 2020