• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Culinar
  • Sanatate
  • Actualitate
    • International
    • Cultura
    • Divertisment
    • Timp liber / Calatorii

Știi ce remedii naturiste poți face din cojile de mandarine?

Mandarinele fac parte din categoria deliciilor sănătoase pe care le poți mânca ori de câte ori simți nevoia să-ți răsfeți papilele gustative. Nu le arunca la final cojile!

„obișnuiește-te să le speli coaja, în felul acesta vei elimina o mare parte din pesticidele folosite pentru coacerea lor”Le poți folosi pe post de deodorant de cameră sau de mașină și astfel te vei bucura de aroma lor proaspătă timp îndelungat. Și te scapă și de invazia insectelor în cazul în care au mai rămas prin preajmă.

Ingredient esențial pentru dulciuri

Înainte de a desface un fruct obișnuiește-te să le speli coaja, în felul acesta vei elimina o mare parte din pesticidele folosite pentru coacerea lor. Poți de asemenea să le treci printr-o apă cu puțin bicarbonat și apoi să le clătești bine.

Cojile de mandarine sunt considerate a fi un ingredient esential în prepararea prăjiturilor și tarte, având o aromă puternică, fiind folosite chiar și la prepararea anumitor rețete de dulceață.

Îți scad nivelul de colesterol rău

În cazul în care medicul ți-a atras atenția în legătură cu nivelul de colesterol, apelează cu încredere la ceaiul din coji uscate de mandarine. Studiile realizate pe seama substanțelor ce le conțin au scos în evidență faptul că pot reduce colesterolul rău din organism.

Este cunoscut faptul că în citrice se regăsește o cantitate foarte mare de vitamina C, deci și în coaja lor se regăsesc numeroase substanțe beenfice organismului uman, printre care riboflevina, tiamina, niacina, dar și vitaminele B5, B5, A cât și o cantitate mare de antioxidanți, renumit fiind hesperedina.

Te scapă de inflamații

Dacă te confrunți cu inflamații, pune la fiert în jumătate de litru d eapă, 100 grame de coji uscate, mărunțite și 20 grame de lemn dulce. Lasă-le pe foc până dau în clocot, apoi oprește focul și lasă-le la infuzat 20 minute. Strecoară apoi ceaiul și consumă-l dimineața și seara. După doar 4 zile vei vedea diferența.

Mai ales acum în plin sezon al virozelor și gripei, citricele sunt cel mai bun aliat al sănătății tale. Poți sa folosești rețeta de mai sus, să faci inhalații cu ea. Efectul benefic nu va întârzia să apară.

Dacă te supără bronșita atunci ai nevoie de 500 ml de apă clocotită în care să adaugi 3 linguri de pulbere din coji de mandarine. Acoperă vasul și lăsa-l să stea timp de două ore. Strecoară-l apoi, adaugă-i 2 linguri cu miere de albine și consumă câte jumătate de cană, de 4 orei pe zi, după masă, timp de 5 zile.

Ține cont de faptul că pentru remediile naturieste este necesar să folosești doar coaja mandarinelor nelovite, bine coapte, foarte bine spălate și uscate.

Consumul de citrice este extrem de benefic mai ales pentru sistemului cardiovascular, protejează organele și țesuturile de radicalii liberi, influențează pozitiv glicemia, colesterolul, trigliceridele și sprijină buna desfășurare a digestiei.

Rubrica: Sanatate

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Rolul vindecător al apelor de la Govora, una dintre cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică

Cum se face inmultirea trandafirilor cu cartofi

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Faci diabet dacă mănânci prea mult zahăr? Ce alte mituri circulă despre boala care afectează un român din zece

Prajitura suprema de pe masa de Revelion. Ponturile lui Jamie Oliver pentru a o face in 35 de minute

Bara principală

Recomandari

De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

4 ceaiuri care scad nivelul glicemiei si prelungesc viata

Cum îţi dai seama că ai lipsă de vitamina D. Semne la care să fii atent

Nutriționiștii despre piftie: Este un aliment sanatos cum rar gasesti. Sfatul de „aur” atunci cand o prepari

De 2.000 de ani, varza murată ajută bolnavii din toată lumea. 8 beneficii mai puțin cunoscute

Dovleacul: alimentul-medicament. Ce boli vindecă şi cui îi este contraindicat

Copyright Observator.news 2011 - 2020