Herpesul este un virus extrem de contagios, care afectează foarte multe persoane. Află cum poți scăpa de el cu un truc simplu.
„Principala cauza pentru aparitia herpesului bucal este slabirea sistemului imunitar, moment in care virusul, aflat permanent in organism, iese din starea latenta si recidivează”Herpesul se răspândește prin sărut ori prin folosirea acelorași tacâmuri și este cauzat, în general, de o stare generală de rău, de oboseală sau de stres. Apare, de obicei, în zona gurii, dar poate afecta și organele genitale.
Unele persoane nu știu că au virusul care cauzează herpesul, în timp ce altele se confruntă cu această probleme chiar și de două ori pe an.
Herpresul este foarte greu de tratat, dar există remedii care s-au dovedit eficiente. Usturoiul, de exemplu, este folosit în scopuri medicale de 5.000 de ani și poate trata cu succes această problemă.
Principala cauza pentru aparitia herpesului bucal este slabirea sistemului imunitar, moment in care virusul, aflat permanent in organism, iese din starea latenta si recidivează.
Cauzele secundare ale aparitiei herpesului la gura sunt:
– temperaturile scazute;
– raceala si gripa;
– perioada de menstruatie;
– dereglarile hormonale;
– alimentele care pot provoca alergii;
– consumul excesiv de alcool;
– expunerea la radiatii ultraviolete;
– extractiile dentare;
– procedurile de infrumusetare faciala (lifting facial, dermoabraziune);
– perioada de sarcina.
Usturoiul întărește imunitatea, ajută digestia și glanda tiroidă, menține inima sănătoasă, curăță vasele de sânge și previne formarea tumorilor. Conține substanțe azotate, sodiu, potasiu, seleniu, calciu, magneziu, silicon, fosfor, vitaminele C, D, B și uleiuri esențiale. Pe lângă toate acestea, are și fitoncide, substanțe cu efect antibacterian, care ajută la vindecarea rapidă a infecțiilor.
Pentru tratarea herpesului, curăță un cățel de usturoi, toacă-l mărunt, apoi aplică pe zona afectată. Lasă-l să acționeze 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. Te va ustura la început, dar apoi vei vedea cum durerea te va lăsa. În multe cazuri, herpesul dispare după acest tratament. Dacă nu se întâmplă, însă, asta, repetă procesul și a doua zi.
Terapiile complementare sunt:
– cura zilnica cu vitamina C, naturala (din legume si fructe) sau artificiala (din suplimente alimentare);
– balsamul de buze cu lamaie si proprietati astringente;
– terapia cu lumina Bioptron, care grabeste uscarea si cicatrizarea herpesului;
– crema / unguent cu oxid de zinc, sau o combinatie de vitamina C si musetel.