• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Actualitate
  • Culinar
  • International
  • Sanatate
  • Timp liber / Calatorii
    • Cultura
    • Divertisment

Ridichile combat hipertiroidismul, boala tiroidei care afectează şi inima. Ce alte ceaiuri sunt indicate

Guşa, transpiraţiile abundente, tremuratul, anxietatea, insomnia, balonările, ochii roşii, ieşiţi din orbite sunt doar câteva dintre simtomele hipertiroidismului.

Hipertiroidismul este o boală a glandei tiroide care afectează mai mult femeile cu vârste între 25 şi 50 de ani, dar ea poate apărea şi la bărbaţi. Boala suprasolicită inima prin accelerarea metabolismului, iar pe termen lung creşte riscul de insuficienţă cardiacă. La femei, hipertiroidismul duce la tulburări ale menstruaţiei şi este asociată cu infertilitatea.

Diagnosticul este pus în urma unui test de sânge care măsoară nivelul de hormon stimulator tiroidian în sânge – TSH. În hipertiroidism aceste niveluri sunt mai scăzute decât în mod normal ca urmare a faptului că organismul încearcă reducerea ritmului cu care glanda tiroidă produce hormonul T4.

Hiperactivitatea glandei tiroide este produsă cel mai frecvent de boala Graves ai cărei factori declanşatori nu sunt cunoscuţi. De vină ar putea fi stresul şi ereditatea. Se consideră că boala este autoimună, adică sistemul imunitar atacă glanda tiroidă.

Pe lângă tratamentul medicamentos prescris de medic, alimentaţia poate furniza o îngrijire suplimentară. Vorbiţi însă cu medicul curant înainte, este sfatul dr. Marilyn Glenville, în Cartea sănătăţii femeii.

Sunt recomandate în special alimente care inhibă în mod natural funcţionarea tiroidei, adică legume crucifere crude, precum varza, ridichile, conopida. Aceste alimente ajută la blocarea asimilării de iod de către tiroidă, de care e nevoie pentru producerea de T3 şi T4.

Totodată, ar trebui redus consumul de lactate. Deoarece pot furniza un nivel ridicat de iod în organism. Totodată, trebuie evitate băuturile care conţin coferină precum cafeaua, ceaiul şi băuturile carbogazoase, întrucât cofeina stimulează funcţionarea glandei tiroide.

Plantele medicinale care ajută la normalizarea funcţionării glandei tiroide sunt roiniţa – 2 linguri de planta la o cană de apă fierbinte, infuzată 10 minute. Se răceşte, se strecoară şi se bea o ceaşcă de 3 ori pe zi.

Talpa gâştei se recomandă în cazul în care unul dintre simptome este acelerarea bătăilor inimii. Infuzia se prepară asemenea celei de roiniţă.

Rubrica: Uncategorized Tags: News

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Palindromul, oglinda ce arată frumusețea limbii române

Marea Britanie si alte tari sunt interesate de vaccinul dezvoltat in Romania! Romanii ar putea fi din nou cei care salveaza planeta

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Stomatolog: „Guma de mestecat este un dezastru“. Ce efect poate avea aceasta asupra sănătăţii

Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Bara principală

Recomandari

VIDEO Revoltator, o bunica din Neamt cu nepotul de mana, pusa la pamant si jefuita de un talhar

Cum se prepară cafeaua Dalgona, băutura care face furori pe internet

Maica Tereza „Vindecatoarea Binecuvantată” – 20 vorbe intelepte care alină sufletul si iti redau puterea de vindecare

VIDEO: Medicul Radu Crişan aflat în prima linie,: Aşa cum trebuie să ne spălăm mâinile cu săpun 20 de secunde, aşa trebuie să facem gargară cu apă caldă şi cu sare, pentru a ne proteja gura şi nasul, pe unde putem inhala virusul

Uimitoarea poveste a doctoritei din Suceava care s-a tratat singura de coronavirus! 400 de pacienţi au urmat reţeta

CONTROL LAPTE 2020 – Inspectorii de la Protecția Consumatorului au analizat 35 de sortimente de lapte. Care a iesit cel mai sanatos

Copyright Observator.news 2011 - 2020