• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Culinar
  • Sanatate
  • Actualitate
    • International
    • Cultura
    • Divertisment
    • Timp liber / Calatorii

Reteta TONIC de URZICI ce trateaza peste 20 de afectiuni dificile

Urzicile sunt plante medicinale cu proprietati exceptionale pentru organism datorită conținutului ridicat de vitamina A, B2, C, K, acid acetic, acid formic și săruri minerale. și sunt folosite de sute de ani în scopuri alimentare, în diferite mâncăruri, sau în stare uscată, în scopuri medicinale, pentru ceaiuri.

Efectele nutritive, tonice și vindecătoare ale urzicilor se adresează nu doar unui singur organ, ci întregului organism.

Botanista Sunsun Weed susține că aceste plante susțin aproape toate sistemele corpului: cel imunitar, endocrin, respirator, urinar și circulator.

Este un revitalizant foarte bun în această perioadă, o plantă cu multiple întrebuinţări, o resursă importantă de substanţe necesare organismului şi ar trebui să profităm foarte mult de ea.

Corpul uman suferă după o perioadă de alimentaţie de iarnă, cu produse conservate care nu au vitalitatea celor verzi iar urzicile remineralizează organismul.

Sunt foarte bune pentru sănătate pentru că vorbim de vitamine, săruri minerale, au conţinut bogat de fier iar fierul din plantele vegetale este mai benefic pentru organism decât fierul din carne sau aorice alt produs animal. Fierul este foarte important în nutriţie, deoarece este ştiut că lipsa, carenţa lui duce la anemie

Cercetătorii de la Facultatea de Științe și Arte – Departamentul de Chimie – din cadrul Universității Atatürk din Turcia au evaluat cu succes proprietățile antioxidante, antimicrobiene, anti-ulceroase și analgezice ale urzicilor.

Urzicile reduc sensibilitatea la alergiile alimentare și sunt de asemenea recomandate în alergiile astmatice și eczemele „nervoase”.

Le putem consuma sub formă de salate, mâncăruri gătite sau infuzie (de 4-8 ore). O altă modalitate de ne bucura de numeroasele lor beneficii este să le preparăm sub forma unui tonic.

Sunsun Weed susține că această licoare este îndeosebi bună pentru durerile de gută și cele reumatice.

„Urzica este un super-aliment uimitor, un tonic pentru toate vârstele și afecțiunile”

Tara Welty, expert în fitoterapie, a asemănat tonicul de urzici cu o poțiune a războinicilor spartani. Spune că atunci când bea tonic de urzici se simte atât de puternică încât ar putea muta casa din loc.

Tonic de urzici – rețetă

Ingrediente

• 230 g de vârfuri de urzici proaspete (sau 120 g de urzici uscate)
• 120 g de zahăr brut
• 1,9 litri de apă
• 1 lămâie
• ¼ linguriță de drojdie

Preparare

Urzicile proaspete se culeg cu mănuși. Se recoltează vârfurile tinere. Alegeți-le de insecte și impurități, spălați-le cu apă și puneți-le într-o cratiță cu apă. Aduceți la punctul de fierbere, apoi dați focul la mic și lăsați-le să fiarbă 15 minute.

Strecurați ceaiul printr-o pânză de tifon într-un bol mare. Stoarceți tifonul cu plantele pentru a extrage tot lichidul din urzici.

Adăugați zahărul și amestecați pentru dizolvare. Lăsați lichidul să se răcorească până ajunge la temperatura camerei, apoi adăugați sucul de lămâie și presărați deasupra drojdia.

Acoperiți vasul cu un prosop și lăsați să stea la temperatura camerei (ferit de lumina soarelui) timp de 3 zile.

Strecurați apoi berea printr-o sită fină sau printr-un tifon, și turnați-o în sticle de sticlă printr-o pâlnie. Lăsați cel puțin 2,5 cm. de spațiu până la gura sticlei.

Păstrați sticlele într-un loc răcoros timp de o săptămână și verificați-le zilnic pentru a evita pericolul unei explozii.

După cele 7 zile, transferați sticlele în frigider. Această bautura poate fi consumată în decursul unui an.

Este o licoare blândă, cu un conținut redus de alcool, care poate fi dată și copiilor. Pentru o băutură mai alcoolică, adăugați mai mult zahăr și lăsați-o să fermenteze mai mult timp.

Rubrica: Uncategorized

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Rolul vindecător al apelor de la Govora, una dintre cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică

Cum se face inmultirea trandafirilor cu cartofi

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Faci diabet dacă mănânci prea mult zahăr? Ce alte mituri circulă despre boala care afectează un român din zece

Prajitura suprema de pe masa de Revelion. Ponturile lui Jamie Oliver pentru a o face in 35 de minute

Bara principală

Recomandari

De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

4 ceaiuri care scad nivelul glicemiei si prelungesc viata

Cum îţi dai seama că ai lipsă de vitamina D. Semne la care să fii atent

Nutriționiștii despre piftie: Este un aliment sanatos cum rar gasesti. Sfatul de „aur” atunci cand o prepari

De 2.000 de ani, varza murată ajută bolnavii din toată lumea. 8 beneficii mai puțin cunoscute

Dovleacul: alimentul-medicament. Ce boli vindecă şi cui îi este contraindicat

Copyright Observator.news 2011 - 2020