• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Actualitate
  • Culinar
  • International
  • Sanatate
  • Timp liber / Calatorii
    • Cultura
    • Divertisment

Primavara vine si cu alergii. Iata cateva leacuri naturiste

Primavara, multe persoane se plang ca stranuta, le curge nasul, au ochii rosii si isi simt gatul inflamat. Este vorba despre o alergie. Aceasta este o sensibilitate acuta a organismului fata de praf, polen, intepatura insectelor. Alergiile de primavara debuteaza la jumatatea lunii martie si se sfirsesc iunie. Pentru persoanele care resimt schimbarea de anotimp si prezinta simptome alergice, exista leacuri populare pe baza de plante.

La contactul cu un alergen, organismul unei persoane alergice produce o mare cantitate de anticorpi (proteine pentru apararea impotriva bolii). Acestia se fixeaza pe anumite celule din tesut si din singe si elibereaza agenti chimici, care circuland prin organism declanseaza simptomele alergiei. Aceste afectiuni apar intr-o varietate de forme si se pare ca ereditatea joaca un rol important in dezvoltarea lor. Neplacuta alergie de care suferiti in fiecare primavara nu este o fatalitate si nu ezitati sa consultati medicul.

Totusi, puteti contribui la diminuarea simptomelor folosind leacuri de pe vremea bunicii. Nu sunt scumpe si n-au dat gres niciodata. Cel mai eficient este sa evitati substanta alergena. Dar de polenul care pluteste peste tot n-aveti cum sa fugiti. Asa ca, e bine sa aveti la andemana niste preparate din plante.

Ceaiuri contra alergiei la polen

Extractul din mugurii de coacaz negru este un adevarat cortizon natural, da rezultate mai ales in tratamentele de lunga durata (2-3 luni). Extractul din muguri si mladite proaspete de cedru combate manifestarile alergice la nivelul pielii si mucoaselor (eruptii, mancarimi, usturimi). Pentru ca organismul sa fie pregatit in momentul inceperii polenizarii, e necesar ca tratamentul sa inceapa din timp. Mai sunt bune ceaiurile de trei frati patati, cate 2-3 cani pe zi, de coada socricelului (si inhalatii), turita mare sau radacina de iarba mare (decoct).

Rezultate foarte bune se obtin si folosind urmatorul amestec de plante: 10 g flori de soc, 30 g trei-frati-patati, 20 g papadie, 20 g radacina de cicoare. Se face decoct (prin fierbere 10 minute) cu o lingura de amestec la o cana de apa si se beau 2-3 cani pe zi pana la disparitia simptomelor. Decoctul de ceapa, sucul de ceapa, ceaiul de ceapa, au efect antiseptic, emolient in infectii faringiene, astm alergic.

Pentru uz extern, se recomanda pentru calmarea pruritului, tamponari cu infuzie din 5 g ulei volatil de menta si 95 g alcool etilic de 96 grade.

Rubrica: Sanatate

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Palindromul, oglinda ce arată frumusețea limbii române

Marea Britanie si alte tari sunt interesate de vaccinul dezvoltat in Romania! Romanii ar putea fi din nou cei care salveaza planeta

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Stomatolog: „Guma de mestecat este un dezastru“. Ce efect poate avea aceasta asupra sănătăţii

Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Bara principală

Recomandari

VIDEO Revoltator, o bunica din Neamt cu nepotul de mana, pusa la pamant si jefuita de un talhar

Cum se prepară cafeaua Dalgona, băutura care face furori pe internet

Maica Tereza „Vindecatoarea Binecuvantată” – 20 vorbe intelepte care alină sufletul si iti redau puterea de vindecare

VIDEO: Medicul Radu Crişan aflat în prima linie,: Aşa cum trebuie să ne spălăm mâinile cu săpun 20 de secunde, aşa trebuie să facem gargară cu apă caldă şi cu sare, pentru a ne proteja gura şi nasul, pe unde putem inhala virusul

Uimitoarea poveste a doctoritei din Suceava care s-a tratat singura de coronavirus! 400 de pacienţi au urmat reţeta

CONTROL LAPTE 2020 – Inspectorii de la Protecția Consumatorului au analizat 35 de sortimente de lapte. Care a iesit cel mai sanatos

Copyright Observator.news 2011 - 2020