• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Culinar
  • Sanatate
  • Actualitate
    • International
    • Cultura
    • Divertisment
    • Timp liber / Calatorii

Pătrunjelul și lămâia îți protejează ficatul

Dacă simți că ești din ce în ce mai obosit, nu te mai odihnești bine și nici nu te poți concentra atunci este momentul ideal să îi dai un restart organismului tău. Uite de ce este benefică alăturarea dintre pătrunjel și lămâie!

Pătrunjelul consumat atât în salate cât și în sucuri alături de lămâie reprezintă o variantă sănătoasă de a avea grijă de vitalitatea și buna funcționare a organismului tău.

„pătrunjelul echilibrează, stimulează energia organelor și îmbunătățeste capacitatea de asimilare a nutrimenților”Conține proteine (20%), flavonoidele responsabile de întreținerea membranele celulelor sângelui și au și rol de antioxidant, uleiuri esențiale, fier, calciu, fosfor, mangan, vitamina K, betacaroten și mai ales vitamina C.

Mai mult de atât dacă te hotărâști să scapi de câteva kilograme pe care le-ai acumulat pe perioada rece cu ajutorul pătrunjelului poți să slăbești în doar o săptămână de nu mai puțin de 4 kilograme.

Odată cu suportul de substanțe nutritive esențiale, pătrunjelul echilibrează, stimulează energia organelor și îmbunătățeste capacitatea de asimilare a nutrimenților.

Stimulează regenerarea ficatului
Conține de patru ori mai multă vitamina C decât are în mod normal o portocală, este sub să îți țină sub control tensiunea deoarece este un bun stabilizator natural.

Rădăcina acestei mici plante verzi și aparent banale este un bun reparator al ficatului, un foarte bun stimulent pentru rinichi și combate cu succes reținerile de apă.

În cazul în care te confrunți cu pietre la rinichi este indicat să consumi ceai din frunzele și tulpina pătrunjelului.

Te ajută să slăbești
Consumat sub formă de salată acesta contribuie vizibil la reducerea greutății corporale fără a pune în pericol echilibrul de vitamine din organism.

Adună frunzele și codițele fragede de la șase legături, toacă-le mărunt, poți să adaugi pentru mai mult gust și o mână de frunze de mentă mărunțite, o roșie tăiată cubulețe și zeama de la o lămâie.

Mănâncă această salată de fiecare dată când simți senzația de foame, sau chiar și ca garnitură, atunci când slăbirea nu este scopul principal.

Dacă totuși vrei să profiți de avantajele lui la maxim și să îți recâștigi silueta de altă dată, timp de o săptămână apelează la această salată la care mai poți adăuga o cafea și un fruct la micul dejun, un piept de curcan fiert sau la grătar la prâz și seara un ou fiert cu un morcov ras.

Are proprietăți laxative
O plantă atât de la îndemâna ta și cu atât de multe calități încât ar fi păcat să nu o folosești. Printre altele consumul de pătrunjel îmbunătățește digestia prevenind astfel balonarea, indigestia, constipația. Datorită conținutului de vitamina C, betacaroten, clorofilî și vitamina B12 stimulează sistemul imunitar, iar în combinație cu lămâia, aceasta îi sporește și mai mult calitățile.

Drenează ficatul, dezinfectează tubul digestiv dar și căile urinare, având un efect aniseptic mai ales asupra căilor respiratorii.

Spală bine în apă rece trei legături de pătrunjel, taie-le fin și pune-le într-un vas unde în prealabil ai adăugat zeama de l o lămâie, puțin ulei de măsline. Pentru o savoare mai intensă poți să adaugi și doi căței de usturoi mărunțiți bine. Va rezulta astfel o salata cu un gust delicios, extrem de aromată și o porție de sănătate curată.

Luptă împotriva cancerului
Conține o cantitate importantă de acid folic, iar lămâia îl completează, pentru ca, astfel, antioxidanții compuși să lupte împotriva radicalilor liberi și a prevenției cancerului. Clorofila, odată ajunsă în organism, generează viață la nivel celular întărind astfel structura lor.

Pont
Fierul non-hemic din pătrunjel se poate absorbi corect dacă îl combini cu puţină zeamă de lămâie. De altfel, uleiul presat la rece şi lămâia nu trebuie să lipsească din nicio salată.

Rubrica: Sanatate

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Rolul vindecător al apelor de la Govora, una dintre cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică

Cum se face inmultirea trandafirilor cu cartofi

Băutura răcoritoare pe care să nu o comanzi niciodată în Grecia. Primeşti cu totul altceva decât te aştepţi

De ce să pui cuburi de gheaţă în ghivecele cu flori. Este trucul verii 2022

Documentul fără de care nu trebuie să pleci din aeroport dacă ţi-a fost anulat un zbor. Detaliul de care nu ţine aproape nimeni cont

Bara principală

Recomandari

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Un pahar de borș de casa pe zi – Curăță ficatul de toxine, reglează tensiunea arterială și ajută la tratarea anemiei

Vinul inimii – Leacul celebrei călugăriţe vindecătoare Hildegard van Bingen

Pulberea de muguri de brad – leacul minune pentru coloană și durerile de oase

Obiectul din casă pe care trebuie să-l scoți din priză peste noapte. Consumă mai mult curent decât crezi

De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

Copyright Observator.news 2011 - 2020