• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Actualitate
  • Culinar
  • International
  • Sanatate
  • Timp liber / Calatorii
    • Cultura
    • Divertisment

Îți cade părul? Află care sunt cauzele

Desi problemele legate de căderea părului apar mai ales la bărbați, după o anumită vârstă, nici femeile nu sunt la adapost cu totul de ele. Chiar dacă nu se confruntă atât de frecvent cu calviția, căderea părului e mai degrabă o problemă feminină, iar femeile sunt mult mai afectate de ea, din cauza importanței acordate podoabei capilare. Cauzele pentru cădearea părului pot varia, de la simple deficite de vitamine, până la afecțiuni mai serioase. Iată câteva dintre acestea:




Stresul. Orice fel de traumă psihică, precum un accident, o operație, o boală gravă provoacă un nivel crescut de stres în organism iar acesta se poate traduce prin subțierea și căderea părului. Acest lucru se întâmplă pentru că stresul intervine în ciclul de viață obișnuit al firului de păr. În mod normal, acesta trece prin trei etape, una de creștere, una de stagnare și o a treia de final. Stresul reduce foarte mult perioada de stagnare, „împingând” ciclul spre final. În general, efectele se fac simțite la trei sau chiar șase luni de la șocul inițial. Totuși, vestea bună este că părul își revine după ce stresul trece.

Sarcina. Este un tip de stres psihic care poate provoca pierderea părului. În plus, în timpul sarcinii nivelul hormonal din organism este foarte ridicat, fapt care contribuie și el la căderea părului. Totuși, de cele mai multe ori, după naștere se înregistrează cele mai multe cazuri, mai ales la femeile care trec printr-un travaliu lung și chinuitor.

Prea multă vitamina A. Dacă exagerați cu suplimentele care conțin vitamina A, trebuie să vă așteptați și la efecte secundare. Doza zilnică recomandată de vitamina A este de 5000 de unități, pentru adulți. Suplimentele pot conține chiar și 2.500 până la 10.000 de unități, iar excesul de vitamina A este nociv pentru organism.

Lipsa proteinelor. Dacă nu consumi suficiente proteine, organismul le va raționaliza, pentru a beneficia de ele organele importante. Astfel că părul ( fără de care creierul consideră că putem supraviețui) va trece în plan secund. Căderea părului se constată la două, trei luni de la scăderea consumului de proteine, astfel că nu e întotdeauna corect asociată cu această scădere. Dacă ai hotărât să renunți la carne, principala sursă de proteine, interesează-te care sunt variantele alternative din care le poți obține.

Hipotiroidismul. Atunci când glanda tiroidă nu este suficient de activă în organism, nivelul hormonilor produși de ea este scăzut, afectânt metabolismul. Acest lucru poate duce la căderea părului. Totuși medicamentele pe bază de hormoni sintetici care se prescriu de obicei în astfel de cazuri vor ajuta inclusiv la reglarea părului. Atunci când nivelul hormonal optim este restabilit, va începe să crească din nou și părul.

Rubrica: Sanatate

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Palindromul, oglinda ce arată frumusețea limbii române

Marea Britanie si alte tari sunt interesate de vaccinul dezvoltat in Romania! Romanii ar putea fi din nou cei care salveaza planeta

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Stomatolog: „Guma de mestecat este un dezastru“. Ce efect poate avea aceasta asupra sănătăţii

Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Bara principală

Recomandari

VIDEO Revoltator, o bunica din Neamt cu nepotul de mana, pusa la pamant si jefuita de un talhar

Cum se prepară cafeaua Dalgona, băutura care face furori pe internet

Maica Tereza „Vindecatoarea Binecuvantată” – 20 vorbe intelepte care alină sufletul si iti redau puterea de vindecare

VIDEO: Medicul Radu Crişan aflat în prima linie,: Aşa cum trebuie să ne spălăm mâinile cu săpun 20 de secunde, aşa trebuie să facem gargară cu apă caldă şi cu sare, pentru a ne proteja gura şi nasul, pe unde putem inhala virusul

Uimitoarea poveste a doctoritei din Suceava care s-a tratat singura de coronavirus! 400 de pacienţi au urmat reţeta

CONTROL LAPTE 2020 – Inspectorii de la Protecția Consumatorului au analizat 35 de sortimente de lapte. Care a iesit cel mai sanatos

Copyright Observator.news 2011 - 2020