• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Culinar
  • Sanatate
  • Actualitate
    • International
    • Cultura
    • Divertisment
    • Timp liber / Calatorii

Cum să tratezi în mod natural hipertensiunea

În cazul în care medicul ţi-a recomandat tratament medicamentos pentru hipertensiune, urmează cu stricteţe recomandările medicului. În acelaşi timp, poţi recurge şi la câteva ajutoare naturale.

Condimentele, un ajutor puţin cunoscut

Pe lângă faptul că oferă o aromă deosebită preparatelor culinare, condimentele au şi proprietatea de a scădea tensiunea arterială. Cel mai recomandat este usturoiul proaspăt, deoarece relaxează vasele de sânge şi le dilată, ceea ce uşurează circulaţia sângelui prin vene şi artere. La fel de benefic este şi busuiocul, în special cel verde, întrucât are rol diuretic.

„Un alt condiment care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta dacă eşti hipertensiv şi ai diabet este scorţişoara”Busuiocul poate fi presărat în supe, paste şi salate. Un alt condiment care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta dacă eşti hipertensiv şi ai diabet este scorţişoara. Ea reglează nivelul zahărului din sânge, cu efecte benefice în hipertensiune.

Reduce presiunea sângelui

Poţi reduce tensiunea arterială cu 12% dacă ai hipertensiune de gradul I (140-159/90-99 mmHg) consumând 2 căni cu ceai de hibiscus de 2 ori pe zi. Îl poţi consuma rece sau cald, iar pentru un gust mai plăcut, poţi adăuga puţină miere. Şi efectul ceaiului de păducel este benefic împotriva valorilor crescute ale tensiunii.

Este plin de antioxidanţi care dilată vaselele de sânge şi îmbunătăţesc circulaţia sangvină. Păducelul este un ingredient des întâlnit în compoziţia produselor naturiste ce au rolul de a proteja sistemul cardiovascular.

Ai grijă la alimentaţie

Dacă vrei să-ţi păstrezi tensiunea în limite normale, din meniul tău săptămânal nu trebuie să lipsească alimentele bogate în acizi graşi Omega-3 (nuci, seminţe de în sau peste gras), pentru că reglează tensiunea arterială.

Totodată, redu, pe cât posibil, consumul de sare, doza zilnică recomandată fiind de cel mult 4 g pe zi. Pentru a elimina excesul de sodiu, adică de sare, din sânge poţi consuma alimente bogate în potasiu: roşii, banane, fasole, prune, fructe uscate şi stafide.

Cât mai multă mişcare

Exerciţiile fizice regulate te ajută să-ţi menţii tensiunea sub control. Astfel, dacă faci sport cel puţin 30 de minute de 3 ori pe săptămână, tensiunea scade de la 160 mmHg la 140 mmHg, în decurs de câteva săptămâni. Şi plimbările sunt de folos dacă ai hipertensiune. Fie că te plimbi prin parc de câteva ori pe săptămână sau parcurgi pe jos câteva staţii de autobuz, activitatea fizică are un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale.

Rubrica: Sanatate

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Rolul vindecător al apelor de la Govora, una dintre cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică

Cum se face inmultirea trandafirilor cu cartofi

Băutura răcoritoare pe care să nu o comanzi niciodată în Grecia. Primeşti cu totul altceva decât te aştepţi

De ce să pui cuburi de gheaţă în ghivecele cu flori. Este trucul verii 2022

Documentul fără de care nu trebuie să pleci din aeroport dacă ţi-a fost anulat un zbor. Detaliul de care nu ţine aproape nimeni cont

Bara principală

Recomandari

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Un pahar de borș de casa pe zi – Curăță ficatul de toxine, reglează tensiunea arterială și ajută la tratarea anemiei

Vinul inimii – Leacul celebrei călugăriţe vindecătoare Hildegard van Bingen

Pulberea de muguri de brad – leacul minune pentru coloană și durerile de oase

Obiectul din casă pe care trebuie să-l scoți din priză peste noapte. Consumă mai mult curent decât crezi

De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

Copyright Observator.news 2011 - 2020