• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Culinar
  • Sanatate
  • Actualitate
    • International
    • Cultura
    • Divertisment
    • Timp liber / Calatorii

Condimentul-minune care ”programează” celulele canceroase să se autodistrugă

Cancerul intestinului gros este a doua cauză de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa şi, anual, în lume mor 700.000 de oameni din această cauză. Conform Globocan 2008, incidenţa anuală a acestei forme de cancer, în ţara noastră, este de 8.696 cazuri noi, fiind pe locul al doilea ca frecvenţă a celor mai întâlnite forme de cancer la ambele sexe.

Cancerul de colon poate fi prevenit însă, deoarece dintre toate tipurile de cancer, acesta este cel mai influențat de alimentație.

Recent, cercetătorii de la Department of Surgery, Dalhousie University, Halifax, Nova Scotia, Canada au descoperit că substanța activă din turmeric-cucurmina- poate programa celulele canceroase să se autodistrugă.

În cadrul studiului, oamenii de știință au testat trei tipuri de celule din cancerul de colon: p53(+/+), p53(-/-) HCT-116 și p53 HT-29.

În prezența cucurminei, celulele canceroase au trecut printr-un proces numit fosforilare care alterează funcția și activitatea anumitor enzime.
Rădăcina Curcuma este extraordinar de bogată în polifenoli anti-oxidanti, care îi conferă o culoare galben-portocalie. Principalul crucuminoid(polifenol antioxidant) este curcumina, care este responsabil pentru o mare parte din beneficiile pentru sanatate atribuite turmeric.

Celelalte 2 curcuminoide(polifenoli) sunt desmethoxycurcumin și bis-desmethoxycurcumin.

Ploifenolii curcuminoizi puternici s-au dovedit a reduce prostaglandinele inflamatorii, citokine și alte molecule, cum ar fi interleukina-6 si factorul de necroza tumorala-alfa (TNF-alfa).

Apara corpul de o ” cascada inflamatoare” și promovează un comportament anti-inflamator la nivel celular.
Turmericul, cunoscut şi sub numele de şofran indian, este o plantă cultivată de sute de ani în Asia, în special în India şi în Indonezia. Portocaliul intens e culoarea specifică acestei plante, iar mirosul şi aroma puternice sunt asemănătoare ghimbirului.

În trecut, turmericul era utilizat la prepararea diverselor leacuri, dar şi în scopuri cosmetice. Are calitatea de a acţiona ca un antiseptic, purificând sângele şi, pentru că abundă în antioxidanţi, este recomandată utilizarea sa, cu regularitate, pentru protecţia în calea acţiunii dăunătoare a radicalilor liberi.Sursa:Doctorulzilei.ro

Rubrica: Sanatate

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Rolul vindecător al apelor de la Govora, una dintre cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică

Cum se face inmultirea trandafirilor cu cartofi

Băutura răcoritoare pe care să nu o comanzi niciodată în Grecia. Primeşti cu totul altceva decât te aştepţi

De ce să pui cuburi de gheaţă în ghivecele cu flori. Este trucul verii 2022

Documentul fără de care nu trebuie să pleci din aeroport dacă ţi-a fost anulat un zbor. Detaliul de care nu ţine aproape nimeni cont

Bara principală

Recomandari

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Un pahar de borș de casa pe zi – Curăță ficatul de toxine, reglează tensiunea arterială și ajută la tratarea anemiei

Vinul inimii – Leacul celebrei călugăriţe vindecătoare Hildegard van Bingen

Pulberea de muguri de brad – leacul minune pentru coloană și durerile de oase

Obiectul din casă pe care trebuie să-l scoți din priză peste noapte. Consumă mai mult curent decât crezi

De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

Copyright Observator.news 2011 - 2020