• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Culinar
  • Sanatate
  • Actualitate
    • International
    • Cultura
    • Divertisment
    • Timp liber / Calatorii

Ce dereglări provoacă lipsa de magneziu

Magneziul este considerat unul dintre mineralele vitale. Adesea, lipsa de magneziu este semnalată prin palpitații, crampe, spasme, oboseală, tulburări psihice și de somn.

Tot lipsa de magneziu este responsabilă și cu apariția senzației de furnicătură, anumite părți ale corpului pot amorți atunci când ai avut o poziție vicioasă, însă atunci când nu este aceasta cauza apariției furnicăturilor ne putem gândi la o afecțiune nervoasă sau de schelet sau la carența unor vitamine, minerale implicate în metabolismul sistemului nervos. Așadar, furnicăturile în degete sau în diferite zone ale corpului pot reprezenta simptome pentru lipsa de magneziu.

„peste 90% din populație se confruntă cu deficit de magneziu”Studiile făcute de cercetători pe baza carențelor din organismul uman au ajuns la concluzia că peste 90% din populație se confruntă cu deficit de magneziu.

Acest deficit din păcate își pune amprenta asupra întregului organism afectând imunitatea și influențând tensiunea arterială.

Problema deficitului de magneziu a devenit din ce în ce mai răspândită, una dintre cauze fiind calitatea tot mai slabă a solului.

În plus, consumul zilnic de cofeină și zahăr contribuie din plin la reducerea nivelului de magneziu din organism.

Magneziul și sănătatea osoasă

Pentru a nu avea probleme cu masa osoasă este necesar ca nivelul de magneziu prezent în organism să fie mereu optim, orice dereglare a valorii acestui mineral în organism va produce daune oaselor, mai ales pentru că magneziu este vital pentru fixarea vitaminei D în organism și pentru o absorbție corectă a calciului.

Deci iată cât de mult contează să încerci pe cât posibil să te alimentezi corespunzător și să nu faci excese.

Consumă cât mai multe alimente cu frunze verzi, legume și fructe.

Lipsa de magneziu crește riscul de calcifiere a arterelor

În cazul în care te confrunți cu crampe musculare și spasme dese, asta se poate datora deficitului de magneziu, care în timp cauzează rigiditate musculară.

Însă cea mai periculoasă problemă ridicată de deficitul de magneziu în organism este calcifierea arterelor. În felul acesta apar probleme legate de apariția afecțiunilor cardiace, printre care se enumeră și atacurile de panică.

Acesta este unul dintre motivele pentru care persoanelor care au suferit un atac de panică li se admnistrează clorură de magneziu pentru a evita calcifierea și coagularea sângelui.

Rubrica: Sanatate

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Rolul vindecător al apelor de la Govora, una dintre cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică

Cum se face inmultirea trandafirilor cu cartofi

Băutura răcoritoare pe care să nu o comanzi niciodată în Grecia. Primeşti cu totul altceva decât te aştepţi

De ce să pui cuburi de gheaţă în ghivecele cu flori. Este trucul verii 2022

Documentul fără de care nu trebuie să pleci din aeroport dacă ţi-a fost anulat un zbor. Detaliul de care nu ţine aproape nimeni cont

Bara principală

Recomandari

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Un pahar de borș de casa pe zi – Curăță ficatul de toxine, reglează tensiunea arterială și ajută la tratarea anemiei

Vinul inimii – Leacul celebrei călugăriţe vindecătoare Hildegard van Bingen

Pulberea de muguri de brad – leacul minune pentru coloană și durerile de oase

Obiectul din casă pe care trebuie să-l scoți din priză peste noapte. Consumă mai mult curent decât crezi

De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

Copyright Observator.news 2011 - 2020