• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Culinar
  • Sanatate
  • Actualitate
    • International
    • Cultura
    • Divertisment
    • Timp liber / Calatorii

Ce boli ascunde senzaţia de nod în gât

Când senzaţia de nod în gât nu-ţi dă pace şi apare constant, poate să ascundă o problemă de sănătate. Poate să apară şi la copii, nu numai la adulţi. Senzaţia este resimţită ca o apăsare, cel afectat simţind că nu mai are aer.

Apare în caz de atac de panică

„Persoanele anxioase şi emotive experimentează mai des acest simptom”Persoanele anxioase şi emotive experimentează mai des acest simptom. Este perceput ca o lipsă de aer, apăsare, senzaţie de ştrangulare. Apare mai ales în cazul atacurilor de panică.

Acest simptom dispare de la sine, odată ce persoana afectată se linişteşte. Cauzele atacurilor de panică pot fi multiple, de aceea se impune un consult de specialitate, pentru depistarea problemei care duce la aceste manifestări. Uneori acest nod în gât poate să indice şi prezenţa unei boli psihice.

Alte boli care pot da acest simptom

Nodul în gât, însoţit de senzaţia de sufocare poate să apară şi în cazul bolii de reflux gastro-esofagian, la cei care au hipotiroidism şi noduli tiroidieni, la cei care suferă de sinuzită şi de rinită alergică.

Se poate manifesta şi în caz de disfuncţii ale sfincterului esofagian, inflamaţie a amigdalelor, când apare o inflamaţie a cartilajului situat în spatele limbii, cât şi la cei care au probleme cu esofagul şi cu laringele. De aceea, trebuie să mergi la un consult medical.

Unele medicamente pot fi de vină

Senzaţia de nod în gât poate fi consecinţa unor tulburări de ritm cardiac (aritmii). Bătăile rapide ale inimii e posibil să fie însoţite de senzaţia că nu poţi respira. De asemenea, acest simptom mai poate apărea la persoanele care fac tratamente cu antihipertensive sau cu antihistaminice.

Atenție!

În cazul în care senzaţia de nod în gât este însoţită de durere, de febră, transpiraţii nocturne, pierdere în greutate, dar şi de dificultate de înghiţire, este cazul să te prezinţi cât mai repede la un consult de specialitate.

Rubrica: Sanatate

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Rolul vindecător al apelor de la Govora, una dintre cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică

Cum se face inmultirea trandafirilor cu cartofi

Băutura răcoritoare pe care să nu o comanzi niciodată în Grecia. Primeşti cu totul altceva decât te aştepţi

De ce să pui cuburi de gheaţă în ghivecele cu flori. Este trucul verii 2022

Documentul fără de care nu trebuie să pleci din aeroport dacă ţi-a fost anulat un zbor. Detaliul de care nu ţine aproape nimeni cont

Bara principală

Recomandari

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Un pahar de borș de casa pe zi – Curăță ficatul de toxine, reglează tensiunea arterială și ajută la tratarea anemiei

Vinul inimii – Leacul celebrei călugăriţe vindecătoare Hildegard van Bingen

Pulberea de muguri de brad – leacul minune pentru coloană și durerile de oase

Obiectul din casă pe care trebuie să-l scoți din priză peste noapte. Consumă mai mult curent decât crezi

De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

Copyright Observator.news 2011 - 2020