• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Actualitate
  • Culinar
  • International
  • Sanatate
  • Timp liber / Calatorii
    • Cultura
    • Divertisment

Carne de pui cu hormoni, arsenic şi antibiotice – Ştii ce mănânci?

‘Eliminaţi pe cât posibil carnea roşie din alimentaţie!” Aşa sună recomandările multor medici vizavi de siluetă şi starea de sănătate.

Bine bine, o eliminăm, dar cu ce o înlocuim?

Unii aleg peştele, alţii cu dare de mână optează pentru curcan iar majoritatea aleg… carnea de pui.

Puiul cel de toate zilele, pe care românii îl cumpără fără a sta pe gânduri, se pare că este, mai nou, subiect controversat pe buzele oamenilor de ştiinţă.
Deşi etichetele ne informează că aceste păsări cresc nestingherite pe iarbă, în aer liber şi fără prea mult stres, adevărul este că majoritatea puilor provin din depozite, nu din ferme, şi pot constitui alimente extrem de toxice, printre ingrediente regăsindu-se antibiotice, hormoni, acceleratori de creştere, pesticide şi chimicale provenite din vegetalele, furajele şi cerealele cu care sunt hrănite.

Până să ajungă şi în România “moda” studiilor care dezvăluie compoziţia 100% corectă a astfel de alimente, iată ce informaţii circulă prin Statele Unite ale Americii referitor la carnea de pui.

Pui hrăniţi cu arsenic şi hormoni, pentru creştere accelerată

Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Centrul de Sănătate Johns Hopkins, peste 70% din mostrele de carne de pui analizate aveau niveluri de arsenic ridicate, considerate, paradoxal, sigure de către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA.

Multe sortimente de cereale pentru hrănirea păsărilor au printre ingrediente acest metal greu, despre care se spune că ar avea rol de împiedicare a apariţiei infecţiilor la pui, de a accelera creşterea acestora şi de a conferi o culoare plăcută cărnii.

Realitatea este însă cu totul alta. Atunci când este gătită la temperaturi mari, nivelul de arsenic din carnea de pui creşte îngrijorător de mult. Studiile au demonstrat că nivelurile ridicate de arsenic cresc riscul de cancer de vezică urinară, de plămâni şi de piele.

Însă, aceste date sunt valabile, se pare, doar în Statele Unite, deoarece preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, spune că în Europa nu se folosesc hormoni de creştere la păsări şi, mai mult decât atât, aceştia sunt interzişi, precum şi folosirea antibioticelor şi a făinurilor animale.

Totuşi, de ce atât de mare diferenţa între carnea de pui din supermarket şi cea de la ţară? Deşi am fi tentaţi să credem că diferenţa stă în chimicalele cu care sunt hrăniţi puii, răspunsul este cu totul altul, este de părere profesorul Gheorghe Mencinicopschi:

Rubrica: Sanatate Tags: antibiotice, hormoni, sanatate

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Palindromul, oglinda ce arată frumusețea limbii române

Marea Britanie si alte tari sunt interesate de vaccinul dezvoltat in Romania! Romanii ar putea fi din nou cei care salveaza planeta

Oul, alimentul perfect: Contine tot ceea ce organismul are nevoie si este extraordinar pentru creier

Maria Treben – „Dacă oamenii ar ști ce efect VINDECATOR are URZICA, n-ar mai cultiva decât urzici!”

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Bara principală

Recomandari

Stiai asta? Ce se întâmplă când stropești în grădină cu OŢET

Medic : CEAPA VERDE, medicamentul natural care reglează glicemia, întăreşte imunitatea si curăţă toxinele din corp

VIDEO Revoltator, o bunica din Neamt cu nepotul de mana, pusa la pamant si jefuita de un talhar

Cum se prepară cafeaua Dalgona, băutura care face furori pe internet

Maica Tereza „Vindecatoarea Binecuvantată” – 20 vorbe intelepte care alină sufletul si iti redau puterea de vindecare

VIDEO: Medicul Radu Crişan aflat în prima linie,: Aşa cum trebuie să ne spălăm mâinile cu săpun 20 de secunde, aşa trebuie să facem gargară cu apă caldă şi cu sare, pentru a ne proteja gura şi nasul, pe unde putem inhala virusul

Copyright Observator.news 2011 - 2020