• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Actualitate
  • Culinar
  • International
  • Sanatate
  • Timp liber / Calatorii
    • Cultura
    • Divertisment

Ai probleme cu bila? Ce trebuie să ştii şi ce alimente poţi mânca

Obstacolele cu care se confrunta o persoana suferinda de o fiere lenesa sunt foarte multe; pe langa un tratament pe baza de ceaiuri si pastile naturiste, un medic specialist care sa va dea sfaturi si sa va tina sub control, este nevoie si de o dieta.

„trebuie sa consultati medicul specialist insa in prima instanta trebuie sa renuntati la prajeli, la grasimi”Cei care au probleme cu fierea se confrunta cu dureri violente uneori, dar si usoare senzatii de disconfort. Daca la acestea se mai adauga treptat si senzatia de greata, dureri in partea dreapta a abdomenului sau in zona stomacului, varsaturi, sunt semnele clare ca organismul cere ajutor.

In ceea ce priveste medicamentatia, neaparat trebuie sa consultati medicul specialist insa in prima instanta trebuie sa renuntati la prajeli, la grasimi, la carnea procesata, oua, ciocolata, cofeina, dar si la sucuri acidulate. In timp ce renuntati la acestea, si nu treptat, trebuie sa alternati cu exercitii fizice, deoarece afectiunea este una des intalnita la persoanele sedentare.

De ce este nevoie de o dieta?

In aceasta afectiune este foarte importanta dieta, primordiala chiar, nu ca in restul cazurilor cand este vazuta doar ca o metoda terapeutica. Cei mai multi pacienti ce sufera de bolide fiere au declarat ca exista o alimentatie inadecvata si ca mananca la ore nepotrivite. O dieta potrivita si adecvata fiecaruia in parte, impiedica sau rezolva aparitia si dezvoltarea calculilor, precum si a icterului mecanic prin blocarea cu pietre a cailor biliare.
Cat timp se tine dieta?

Persoanelor suferinde le este recomandat a tine dieta pe toata perioada in care sunt simptomele severe si le afecteaza rutina zilnica, insa, de unele alimente vor fi nevoiti sa se fereasca toata viata. Dar daca este o afectiune minora, trebuie doar sa consumati alimentele interzise, cu moderatie pentru a nu sustine lenevirea colecistului, ce este de vina pentru aceste simptome.

Personalizarea dietei in functie de boala

In mod clar, regimul nu este acelasi pentru fiecare pacient in parte. Ceea ce scrie mai sus este la modul general si nu potriveste chiar fiecarui caz. Curele personalizate, dietele, sunt date doar de medicul specialist, deoarece este singurul care va stie toate caracteristicile si tot ce aveti nevoie.

Dar, cu toate acestea, puteti personaliza dieta, deoarece se poate sa nu tolerati anumite alimente ce vi s-au recomandat sau invers si sa va faca bine alimente ce nu se afla pe lista data de medic.

Mai exista si cazuri speciale, in care intr-un moment organismul va permite sa mancati absolut orice si nu riposteaza, iar apoi aceleasi alimente sau mancaruri sa va faca foarte rau.

Ce poate manca o persoana cu o afectiune a fierii?

In general, sunt suportate urmatoarele alimente/feluri de mancare: supe sau ciorbe cu legume sau cu carne slaba (pui, curcan), tocanite cu legume fara prajeli si fara ceapa, piureuri cu orice tip de legume, legume fierte – niciodata prajite, carne fiarta sau preparata fara ulei, lapte pasteurizat si branza slaba, salate cu legume si/sau fructe proaspete, prajituri cu fructe sau tarte.

In functie de acestea, va puteti personaliza propria dieta pentru afectiunile fierii.

Rubrica: Sanatate

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Palindromul, oglinda ce arată frumusețea limbii române

Marea Britanie si alte tari sunt interesate de vaccinul dezvoltat in Romania! Romanii ar putea fi din nou cei care salveaza planeta

Oul, alimentul perfect: Contine tot ceea ce organismul are nevoie si este extraordinar pentru creier

Maria Treben – „Dacă oamenii ar ști ce efect VINDECATOR are URZICA, n-ar mai cultiva decât urzici!”

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Bara principală

Recomandari

Stiai asta? Ce se întâmplă când stropești în grădină cu OŢET

Medic : CEAPA VERDE, medicamentul natural care reglează glicemia, întăreşte imunitatea si curăţă toxinele din corp

VIDEO Revoltator, o bunica din Neamt cu nepotul de mana, pusa la pamant si jefuita de un talhar

Cum se prepară cafeaua Dalgona, băutura care face furori pe internet

Maica Tereza „Vindecatoarea Binecuvantată” – 20 vorbe intelepte care alină sufletul si iti redau puterea de vindecare

VIDEO: Medicul Radu Crişan aflat în prima linie,: Aşa cum trebuie să ne spălăm mâinile cu săpun 20 de secunde, aşa trebuie să facem gargară cu apă caldă şi cu sare, pentru a ne proteja gura şi nasul, pe unde putem inhala virusul

Copyright Observator.news 2011 - 2020