• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Actualitate
  • Culinar
  • International
  • Sanatate
  • Timp liber / Calatorii
    • Cultura
    • Divertisment

7 semne ale deficienţei de magneziu şi combaterea ei

Ai poftă de ciocolată încât nu-i poţi rezista? Sări din pat noaptea din cauza spasmelor musculare? Sau, indiferent ce metode aplici, nu reuşeşti să dormi? Sunt şanse mari să suferi de lipsa de magneziu.

Multe persoane suferă de lipsa de magneziu. Dar cei mai mulţi nici nu sunt conştienţi de faptul că le lipseşte acest mineral vital. Nutriţioniştii numesc magneziul stăpânul mineralelor pentru că este implicat în peste 300 de procese enzimatice diferite care contribuie la buna funcţionare a corpului.

Iată şapte dintre cele mai des întâlnite simptome de lipsa de magneziu, confirmate de dovezi ştiinţifice:

Crampe sau spasme musculare

Dacă ai avut vreodată crampe, ştii cât sunt de neplăcute, fie că apar când stai la birou sau te trezesc în miezul nopţii! Crampele musculare apar ca urmare a spasmelor musculare, care sunt contracţii involuntare ale muşchilor. Magneziul relaxează muşchii la nivelul întregului corp, astfel încât atunci când ai deficit de magneziu muşchii se vor contracta involuntar.

„Magneziul joacă un rol important în funcţionarea sistemului central nervos. În lipsa magneziului, poţi suferi de insomnii”Dificultăţi cu somnul

Milioane de occidentali au probleme cu somnul, fie că nu pot adormi, fie că se trezesc des în timpul nopţii. Magneziul joacă un rol important în funcţionarea sistemului central nervos. În lipsa magneziului, poţi suferi de insomnii. În timpul nopţii nivelul de magneziu scade, ceea ce poate duce la o durată scăzută sau o calitate deficitară a fazei REM a somnului, care este o parte esenţială a ciclului de somn necesar în refacerea minţii şi a corpului.

Pofta de ciocolată

Ciocolată neagră conţine mult magneziu şi un pătrat de ciocolată furnizează 24% din necesarul zilnic. Dorinţele acute de ciocolată pot fi un alt semn al deficientei de magneziu. Corpul îţi spune uneori prin pofte ceea ce-i lipseşte.

Anxietate

Magneziul este un mineral cu efecte puternice de relaxare. Dacă suferi de anxietate, poate fi un semn că sistemul central nervos nu primeşte suficient magneziu. Când te simţi copleşit de anxietate, ia 200 mg de magneziu pentru a te simţi mai relaxat.

Tensiune ridicată

Multe persoane se miră că au tensiunea ridicată, deşi au un regim alimentar sănătos. Magneziul poate fi cauza; o altă funcţie importantă a magneziului este de a relaxa şi dilată vasele de sânge. Când ai un nivel scăzut de magneziu, vasele de sânge se contractă, punând presiune pe artere. Un nivel adecvat de magneziu poate echilibra şi electroliţii. Un nivel dezechilibrat de electroliţi poate mări presiunea arterială.

Ritm cardiac neregulat

Se întâmplă des că persoanele care dezvoltă aritmii cardiace să fie trecuţi pe reţete medicamentoase. Inima este un muşchi, iar sistemul cardiovascular depinde în mare măsură de magneziu pentru a funcţiona corespunzător. Dacă inima nu are suficient magneziu, nu se poate contracta corespunzător, ceea ce poate cauza bătăi de inimă neregulate.

Constipaţie

Dacă te constipi regulat, este un semn că suferi de lipsa de magneziu. Când nivelul de magneziu este scăzut, intestinele se contractă mai mult, făcând mai dificilă alunecarea scaunului. Magneziul relaxează intestinele, dar are şi efect osmotic asupra intestinelor. Împinge apa prin intestine, înmuind scaunul. Citratul de magneziu poate fi folosit pentru a combate constipaţia.

Cei mai mulţi dintre cei care suferă de simptomele de mai sus vor simţi îmbunătăţiri imediate după ce măresc aportul de magneziu.

Cum putem mări nivelul de magneziu în corp?

În primul rând, renunţând la alimentele lipsite de valoare nutritivă, cum ar fi faina şi zahărul. Apoi prin mărirea consumului de alimente bogate în magneziu, cum ar fi: fructele de avocado, legumele verzi cu frunze şi orice fel de nuci. Dacă optezi pentru ciocolată, asigură-te că are un conţinut de cel puţin 70% cacao crudă şi nu consuma mai mult de 30 gr sau chiar mai puţin pe zi.

Chiar şi cu o dietă echilibrată poţi avea nevoie de suplimente cu magneziu. Caută suplimente de calitate sub formă de glicinat de magneziu, care este forma cea mai asimilabila pentru corp. Majoritatea oamenilor au nevoie de 400 mg, dar se pot consuma până la 1,000 mg pe zi dacă este nevoie. Ia magneziu la culcare pentru o mai bună absorbţie şi un somn reconfortant!

Rubrica: Sanatate

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Palindromul, oglinda ce arată frumusețea limbii române

Marea Britanie si alte tari sunt interesate de vaccinul dezvoltat in Romania! Romanii ar putea fi din nou cei care salveaza planeta

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Stomatolog: „Guma de mestecat este un dezastru“. Ce efect poate avea aceasta asupra sănătăţii

Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Bara principală

Recomandari

VIDEO Revoltator, o bunica din Neamt cu nepotul de mana, pusa la pamant si jefuita de un talhar

Cum se prepară cafeaua Dalgona, băutura care face furori pe internet

Maica Tereza „Vindecatoarea Binecuvantată” – 20 vorbe intelepte care alină sufletul si iti redau puterea de vindecare

VIDEO: Medicul Radu Crişan aflat în prima linie,: Aşa cum trebuie să ne spălăm mâinile cu săpun 20 de secunde, aşa trebuie să facem gargară cu apă caldă şi cu sare, pentru a ne proteja gura şi nasul, pe unde putem inhala virusul

Uimitoarea poveste a doctoritei din Suceava care s-a tratat singura de coronavirus! 400 de pacienţi au urmat reţeta

CONTROL LAPTE 2020 – Inspectorii de la Protecția Consumatorului au analizat 35 de sortimente de lapte. Care a iesit cel mai sanatos

Copyright Observator.news 2011 - 2020