• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Culinar
  • Sanatate
  • Actualitate
    • International
    • Cultura
    • Divertisment
    • Timp liber / Calatorii

6 plante de ajutor in diabet

Sunt putine boli in care „farmacia verde” nu ne poate ajuta. Aproape fiecare planta intalnita in natura ne poate fi utila in mai multe feluri. Iata care sunt plantele care iti pot fi de ajutor in caz ca suferi de diabet:

1. Frunzele de nuc
Aceastea diminueaza setea si glicozuria. Se administreaza sub forma de infuzie din 20 g la un litru de apa. Se beau trei-patru cani pe zi. Ceaiul de frunze de nuc este un leac eficient si in tulburarile digestive, precum constipatie si poate fi folosit si contra icterului.

2. Frunzele de anghinare
Diabeticii pot folosi frunzele acestei plante – 30 g de frunze tocate marunt care se fierb intr-o jumatate de litru de apa timp de zece minute si apoi se strecoara. Se bea o ceasca dimineata, pe stomacul gol, si alta seara, cu putin timp inainte de culcare. Seara, preparatul se poate lua cu cateva picaturi de suc de lamaie. Se consuma cate doua-trei cani pe zi.

Anghinarea este si un pu­ternic colagog si ajuta si la scaderea acidului uric. Arterioscleroza, edemul, cresterea in greutate sunt cazuri in care consumarea acestei legume este indicata. De asemenea, este recomandata si in cazurile de ciroza hepatica: se toaca 80 g de frunze, se macereaza doua saptamani in 150 ml de alcool si se iau cate 15 picaturi pe o bucatica de zahar, de trei ori pe zi, inainte de mese.

3. Radacina de brusture
Cei suferinzi de diabet pot folosi o infuzie din o lingura de frunze la o cana de apa. Se consuma doua-trei cani pe zi. Radacinile au o actiune antitermica si au fost foarte cautate in timpul epidemiilor de ciuma.

4. Cicoarea
Radacinile de cicoare se prepara sub forma de infuzie si se consuma cate doua cani pe zi, fiind un remediu excelent pentru diabetici. Cicoarea se mai utilizeaza si in furunculoza si acnee (sub forma de ceai, in asociatie cu radacina de brusture si iarba de „trei frati patati”), in angiocolita,dischinezie biliara, constipatie cronica, la cresterea secretiei de bila.

5. Salvie
Pentru diabet se foloseste o infuzie din o lingurita sau o lingurita si jumatate de frunze la o cana de apa. Se consuma doua-trei cani pe zi. Ceaiul de salvie are un efect benefic asupra ficatului bolnav, inlaturand balonarile si toate indispozitiile legate de dereglarile functionarii ficatului. Are actiune depurativa, elimina mucozitatile prea abundente din aparatul respirator si din stomac, stimuleaza pofta de mancare si combate tulburarile intestinale si diareea.

6. Prazul
Se iau 500 g de praz, se taie marunt si se toarna 700 ml de vin alb, la­sandu-se acoperit timp de 24 de ore, dupa care se filtreaza. Lichidul obtinut se consuma dimi­neata si seara, cate o gura.

Un mu­cilagiu, pre­zent din abunden­ta in praz, are pro­prietati emoliente si expectorante, indicate in special in tratarea laringitelor, faringitelor, bronsitelor, traheitelor, a raguselii si a afoniei (pierderea vocii).

Rubrica: Sanatate Tags: diabet, sanatate

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Rolul vindecător al apelor de la Govora, una dintre cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică

Cum se face inmultirea trandafirilor cu cartofi

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Faci diabet dacă mănânci prea mult zahăr? Ce alte mituri circulă despre boala care afectează un român din zece

Prajitura suprema de pe masa de Revelion. Ponturile lui Jamie Oliver pentru a o face in 35 de minute

Bara principală

Recomandari

De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

4 ceaiuri care scad nivelul glicemiei si prelungesc viata

Cum îţi dai seama că ai lipsă de vitamina D. Semne la care să fii atent

Nutriționiștii despre piftie: Este un aliment sanatos cum rar gasesti. Sfatul de „aur” atunci cand o prepari

De 2.000 de ani, varza murată ajută bolnavii din toată lumea. 8 beneficii mai puțin cunoscute

Dovleacul: alimentul-medicament. Ce boli vindecă şi cui îi este contraindicat

Copyright Observator.news 2011 - 2020