• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Culinar
  • Sanatate
  • Actualitate
    • International
    • Cultura
    • Divertisment
    • Timp liber / Calatorii

5 plante pentru o tiroidă leneşă sau hiperactivă

Tiroida este o glandă mică, în formă de fluture şi, în ciuda mărimii sale, importanta sa pentru organism este enormă. Hormonii tiroidieni ajută la reglarea nivelului de energie şi a metabolismului organismului şi, de asemenea, influenţează alte funcţii importante precum fertilitatea, puterea şi dezvoltarea oaselor, transportul de electroliţi din tot corpul, etc.

De aceea, orice dezechilibru, fie din cauza nivelului prea mic sau prea mare de hormoni poate produce ravagii în organism. Acest dezechilibru hormonal poate fi corectat cu ajutorul medicamentelor, dar aveţi la dispoziţie şi soluţii naturale, care pot fi la fel de eficiente. Iată câteva plante pentru problemele tiroidei:

Fucus vesiculosus
Aceasta algă este o mare opţiune de tratament natural pentru cei a căror tiroidă este hipoactivă fiind extrem de bogată în iod. Acesta ajută la stimularea funcţiei tiroidiene astfel încât utilizarea regulată a acestei plante te poate ajuta dacă ai o glandă leneşă.

Seminţe de in
Conţinutul ridicat de fibre din seminţele de iîn ajută nu doar la îmbunătăţirea sănătăţii digestive, ci este benefic şi pentru tiroida hipoactivă. Acest lucru se datorează unor compuşi activi cum ar fi lignanii, care pot avea un efect pozitiv, stimulator asupra hormonilor.

Echinaceea
În timp ce această plantă este cel mai bine cunoscută pentru proprietăţile sale imunostimulatoare, poate avea, de asemenea, efectul de a calma o glandă hiperactivă. Dacă o utilizaţi în acest scop, trebuie să ştiţi că rădăcina este cea mai eficientă parte a plantei, aşa că citiţi cu atenţie eticheta înainte de a cumpăra un supliment cu echinaceea.

Urzică
Urzica este una dintre acele plante rare, care pare a fi de ajutor pentru ambele situaţii: tiroida hipo şi hiperactivă. Este cunoscută ca un excelent tonic pentru glanda tiroidă şi acest lucru se datorează probabil faptului că este bogată în multe minerale care pot influenţa în mod pozitiv sănătatea tiroidei.

Luminiţa nopţii
Uleiul de primerose (luminiţa nopţii) este probabil cel mai utilizat pe scară largă pentru probleme de sănătate şi de fertilitate ale femeilor, dar poate fi la fel de util pentru echilibrarea hormonilor tiroidieni. Şi asta datorită GLA, un acid gras, asemănător ca structură cu acizii graşi Omega 3.

Înainte de a începe un tratament pe bază de plante consultaţi un specialist fitoterapeut sau naturopat pentru a vă asigura că alegeţi corect plantele şi dozele

Rubrica: Sanatate

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Rolul vindecător al apelor de la Govora, una dintre cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică

Cum se face inmultirea trandafirilor cu cartofi

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Faci diabet dacă mănânci prea mult zahăr? Ce alte mituri circulă despre boala care afectează un român din zece

Prajitura suprema de pe masa de Revelion. Ponturile lui Jamie Oliver pentru a o face in 35 de minute

Bara principală

Recomandari

De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

4 ceaiuri care scad nivelul glicemiei si prelungesc viata

Cum îţi dai seama că ai lipsă de vitamina D. Semne la care să fii atent

Nutriționiștii despre piftie: Este un aliment sanatos cum rar gasesti. Sfatul de „aur” atunci cand o prepari

De 2.000 de ani, varza murată ajută bolnavii din toată lumea. 8 beneficii mai puțin cunoscute

Dovleacul: alimentul-medicament. Ce boli vindecă şi cui îi este contraindicat

Copyright Observator.news 2011 - 2020