• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Culinar
  • Sanatate
  • Actualitate
    • International
    • Cultura
    • Divertisment
    • Timp liber / Calatorii

9 trucuri pentru grădinărit uimitor de eficiente pentru eliminarea dăunătorilor, prevenirea bolilor și îmbunătățirea calității solului

Noua trucuri pentru grădinărit uimitor de eficiente pentru îndepărtarea dăunătorilor, prevenirea bolilor și îmbunătățirea calității solului
Gradinaritul este o disciplina in care cel mai mare rol revine prevenirii imbolnavirii solului cu paraziti si imbogatirii lui cu minerale si compusi organici sau neorganici pentru a stimula cresterea si rodirea culturilor.

Acum ca suntem in primavara, ne-am gandit sa venim cu 10 sfaturi care te vor ajuta sa ai o gradina roditoare si pomi plini cu fructe mari si gustoase!




Tine cont de aceste sfaturi:
1.Nu arunca gunoiul de bucatarie, ci ingroapa-l in gradina ta. Poti sapa un mic sant intre rasadurile de legume si arunca in el toate deseurile de bucatarie.Astfel vei face solul mult mai roditor si vei evita saracirea lui.

2.Solul acid este dusmanul multor culturi. Poti alcaliniza solul cu cenusa de lemn sau zatul de cafea. Cenusa este foarte buna pentru sfecla sau fasole, iar zatul pentru trandafiri si rododendroni.
3.Foloseste ceaiul vechi de buruieni sau buruienile de la ceai pe post de fertilizator pentru ca acestea maresc concentratia de azot in sol.

4.Pentru a nimici simplu buruienile, foloseste otet. Este suficient sa-l pulverizati pe buruieni. Dupa aceasta presara in jur putin bicarbonat de sodiu pentru a preveni aciditatea solului.
5.Cojile de ou sunt o comoara de minerale pentru sol, de aceea iti recomandam sa le arunci in gradina, maruntindu-le in prealabil.
6.Plantele care au fost atacate de fulgi pot fi vindicate daca le vei stropi cu apa amestecata cu bicarbonat. Bicarbonatul este absolut ne-toxic, spre deosebire de fungicidele comerciale.

7.Contra paduchilor de plante, foloseste o simpla apa cu sapun.
Sapunul descompune stratul de ulei de pe chitina insectelor astfel incat acestea vor muri in scurt timp de deshidratare. Este genial de simplu. De asemenea, poti folosi si detergentul de vase in loc de sapun.
8.Daca te-ai saturat de coloniile de furnici din gradina, fa o pasta de miere si borax si aplic-o pe o planta de langa musuroi. Furnicile nu tolereaza boraxul si in scurt timp vor parasi gradina ta.

10.Fierul este un element arhi-necesar pentru cresterea si rosirea multor plante si arbori, mai ales a vitei de vie. Pentru a face vita de vie mai roditoare, ingroapa la radacina ei cuie vechi sau alte obiecte ruginite.

Rubrica: Uncategorized

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Rolul vindecător al apelor de la Govora, una dintre cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică

Cum se face inmultirea trandafirilor cu cartofi

Băutura răcoritoare pe care să nu o comanzi niciodată în Grecia. Primeşti cu totul altceva decât te aştepţi

De ce să pui cuburi de gheaţă în ghivecele cu flori. Este trucul verii 2022

Documentul fără de care nu trebuie să pleci din aeroport dacă ţi-a fost anulat un zbor. Detaliul de care nu ţine aproape nimeni cont

Bara principală

Recomandari

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Un pahar de borș de casa pe zi – Curăță ficatul de toxine, reglează tensiunea arterială și ajută la tratarea anemiei

Vinul inimii – Leacul celebrei călugăriţe vindecătoare Hildegard van Bingen

Pulberea de muguri de brad – leacul minune pentru coloană și durerile de oase

Obiectul din casă pe care trebuie să-l scoți din priză peste noapte. Consumă mai mult curent decât crezi

De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

Copyright Observator.news 2011 - 2020