• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Culinar
  • Sanatate
  • Actualitate
    • International
    • Cultura
    • Divertisment
    • Timp liber / Calatorii

RUGACIUNEA puternica care face MIRACOLE – Acatistul Sfintelor Patimi, trebuie spusa in Saptamana Mare

În Săptămâna Patimilor, Dumnezeu trebuie să fie prezent mai mult ca niciodată în inimile și viețile noastre. Există o mulțime de rugăciuni care trebuie spuse în această perioadă și care ne vor fi ascultate negreșit, însă, dintre toate, Acatistul Sfintelor și Mântuitoarelor Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos este cea cea mai puternica si face adevarate MIRACOLE pentru cei care cred cu adevarat!

Acatistul – ce este și cum ne poate ajuta un acatist

Un acatist este un imn de laudă, închinat lui Dumnezeu, Maicii Domnului sau unuia dintre sfinți. Mulți dintre noi am auzit de el, dar poate nu toti știu exact ce înseamnă, cine este pomenit în el și ce putere are.

Rugăciunea este hrană pentru suflet. Cu ajutorul rugăciunii reușim să ne apropiem mai mult de Dumnezeu și să ne confesăm Lui. Rugăciunea, însă, nu trebuie privită ca și un colac de salvare miraculos.

Foarte mulţi credincioşi nu înţeleg întotdeauna la ce se referă cuvântul Acatist, confundând slujba în sine a Acatistului cu unele pomelnice cu cereri speciale pe care ei le alcătuiesc, înşirând în conţinutul lor nevoile vieţii lor personale.
Un acatist reprezintă, în ortodoxie, calea prin care credinciosul poate cere ajutorul forţelor divine în anumite momente importante din viaţă, dar şi legătura care se creează cu lumea divină. Un acatist este o slujbă liturgică ortodoxă prin care se rememorează evenimente sfinte şi se cere intervenţia lui Dumnezeu şi a Sfinţilor în viaţa credincioşilor.

Acatistul Sfintelor Patimi cuprinde 13 condace si 12 icoase
Condacul este compoziție poetică de o strofă, care conține un rezumat al sărbătorii, ceea ce explică originea numelui – κοντος însemnând în grecește „scurt”.Condacul completează troparul sărbătorii și se cântă de obicei pe același glas cu acesta. În cadrul acatistului există 13 treisprezece condace, care rezumă conținutul icoaselor.
Icosul (gr. οικος – casă) este o formă de tropar făcând parte dintr-un canon. El se situează după cea de-a șasea odă, imediat după condac, și dezvoltă conținutul acestuia într-o formă uneori mai prozaică, chiar dacă e asemănătoare ca ritm. De asemenea, acatistele au în general 12 icoase, iar acatistul Maicii Domnului are, în forma lui grecească originală, 24 de icoase împărțite în patru grupe.

RUGACIUNEA, partea cea mai puternica:

RUGĂCIUNE

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu Celui viu, Făcătorul cerului şi al pământuli, Mântuitorul lumii, iată eu nevrednicul şi mai mult decât toţi păcătoşii păcătos, cu smerenie genunchii inimii mele înaintea Măririi Slavei tale plecând, cânt Crucii şi Patimilor Tale şi mulţumire aduc Ţie, Împăratului tuturor şi Dumnezeu.

Că bine ai voit ca un om a purta toate ostenelile şi toate nevoile ispitelor şi muncilor, pentru ca să fii nouă tuturor întru toate întristările scârbelor şi necazurilor ajutător, împreună pătimitor şi mântuitor. Însă ştiu, întru tot puternice Stăpâne, că toate acestea n-au fost Ţie de trebuinţă, ci pentru mântuirea Šomenească Cruce şi atimi ai răbdat, ca pe noi, pe toţi să ne răscumperi din robia cea cumplită a vrăjmasului.

Ce dar voi răsplăti Ţie, Iubitorule de oameni, pentru toate câte ai pătimit pentru mine păcătosul? Ştiu că sufletul şi trupul şi toate cele bune de la Tine sunt, şi toate ale mele ale Tale sunt, şi eu al Tău sunt; numai la milostivirea Ta cea nemăsurată nădăjduind Bunule, Îndelung răbdătorule Doamne, laud a Ta îndelungă răbdare, măresc milostivirea Ta cea multă, slăvesc pre cea nemăsurată deşertare a bunătăţilor Tale celor multe.

Închinându-ne Prea Curatelor Tale Patimi şi cu toată dragostea sărutând ranele Tale strig: Miluietşe-mă, Doamne Iisuse, pe mine păcătosul şi îmi dă ca să nu fie fără de roadă întru mine Crucea Ta cea sfântă, ci împărtăşindu-mă aici cu credinţa Patimilor Tale, să mă învrednicesc a vedea la cer şi slava împărăţiei Tale. Amin!

Rubrica: Actualitate

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Rolul vindecător al apelor de la Govora, una dintre cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică

Cum se face inmultirea trandafirilor cu cartofi

Băutura răcoritoare pe care să nu o comanzi niciodată în Grecia. Primeşti cu totul altceva decât te aştepţi

De ce să pui cuburi de gheaţă în ghivecele cu flori. Este trucul verii 2022

Documentul fără de care nu trebuie să pleci din aeroport dacă ţi-a fost anulat un zbor. Detaliul de care nu ţine aproape nimeni cont

Bara principală

Recomandari

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Un pahar de borș de casa pe zi – Curăță ficatul de toxine, reglează tensiunea arterială și ajută la tratarea anemiei

Vinul inimii – Leacul celebrei călugăriţe vindecătoare Hildegard van Bingen

Pulberea de muguri de brad – leacul minune pentru coloană și durerile de oase

Obiectul din casă pe care trebuie să-l scoți din priză peste noapte. Consumă mai mult curent decât crezi

De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

Copyright Observator.news 2011 - 2020