• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Actualitate
  • Culinar
  • International
  • Sanatate
  • Timp liber / Calatorii
    • Cultura
    • Divertisment

Este foarte otravitor! De ce nu trebuie sa cumperi niciodata PANGASIUS. VIDEO

In clipa cand romanul obisnuit merge la cumparaturi si are de gand sa isi ia un peste, primul lucru care ii vine in minte e pangasiul. E ieftin, nu are oase si nici nu prea are gust si miros pregnant de peste.

Nu e de mirare, deci, ca galantarele cu heringi, crapi, hamsii, macrou si alte specii de pesti sanatoase someaza si asteapta mult si bine sa le vina randul, mai ales daca ne gandim la pretul “gustosului” si accesibilului Pangasius.

Si, totusi, daca ai sti de unde provine acest peste, te-ai mai incumeta sa il consumi, chiar daca e asa de ieftin?, scrie csid.

O scurta documentare privind aceasta specie hibrid de peste ne arata ca provine din apele Vietnamului, mai exact din raul Mekong, pare-se cel mai poluat din cauza numeroaselor fabrici din apropierea acestuia, ale caror deseuri ajung frecvent in apa.

De fapt, Pangasiusul nu a fost lasat de mama-natura in aceste ape, ci a fost creat special pentru a supravietui si a face treburi „murdare”. Mai precis, Pangasiusul este o gaselnita a cercetatorilor chinezi, o incrucisare intre mai multe specii de peste, care are o toleranta extrem de crescuta la toxinele prezente in apa cu pricina si, mai mult, se hraneste cu acestea, in asa fel incat curata apa de toate relele.

Astfel, pestele nu face altceva decat sa se hraneasca toata viata cu toxine, bacterii si microorganisme, dar si resturi de pesti morti, uscati si macinati sub forma unei pudre. Nu degeaba i se mai spune si pestele sanitar…

Consecinta? Veti pune pe masa un produs ce nu merita nici pe departe titulatura de peste sanatos.

Mai mult decat atat, exista zvonuri conform carora cererea de Pangasius a devenit atat de mare incat s-a apelat la injectarea cu hormoni proveniti din urina deshidratata, pentru ca in urma acestui proces s-a constatat ca pestii cresc mai repede si au carnea mai pufoasa.

Cu toate acestea, autoritatile nici nu infirma, nici nu confirma aceste acuzatii la adresa pestelui insalubru. Ramane la latitudinea noastra, a consumatorilor, sa decidem ce e sau nu adevarat si ce punem in cosul de cumparaturi data viitoare cand mergem la supermarket.

Mai jos aveti un mini-documentar in limba franceza despre modul in care sunt crescuti acesti pesti.

Rubrica: Actualitate

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Palindromul, oglinda ce arată frumusețea limbii române

Marea Britanie si alte tari sunt interesate de vaccinul dezvoltat in Romania! Romanii ar putea fi din nou cei care salveaza planeta

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Stomatolog: „Guma de mestecat este un dezastru“. Ce efect poate avea aceasta asupra sănătăţii

Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Bara principală

Recomandari

VIDEO Revoltator, o bunica din Neamt cu nepotul de mana, pusa la pamant si jefuita de un talhar

Cum se prepară cafeaua Dalgona, băutura care face furori pe internet

Maica Tereza „Vindecatoarea Binecuvantată” – 20 vorbe intelepte care alină sufletul si iti redau puterea de vindecare

VIDEO: Medicul Radu Crişan aflat în prima linie,: Aşa cum trebuie să ne spălăm mâinile cu săpun 20 de secunde, aşa trebuie să facem gargară cu apă caldă şi cu sare, pentru a ne proteja gura şi nasul, pe unde putem inhala virusul

Uimitoarea poveste a doctoritei din Suceava care s-a tratat singura de coronavirus! 400 de pacienţi au urmat reţeta

CONTROL LAPTE 2020 – Inspectorii de la Protecția Consumatorului au analizat 35 de sortimente de lapte. Care a iesit cel mai sanatos

Copyright Observator.news 2011 - 2020