• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Culinar
  • Sanatate
  • Actualitate
    • International
    • Cultura
    • Divertisment
    • Timp liber / Calatorii

Cele 10 reguli ale fericirii

Iata cele 10 reguli ale fericirii, stabilite printr-un studiu coordonat de trei profesori de la Stanford – psihologul Sonja Lyubomirsky si cercetatorii Ed Diener si Robert Biswas-Diener.

Savureaza micile momente
„Respondentii care au declarat ca obisnuiesc sa savureze micile bucurii ale vietii s-au dovedit a fi mai fericiti si mai putin predispusi la a dezvolta o stare depresiva”, sustine psihologul Sonja Lyubomirsky.

Nu te mai compara
Decat sa te compari cu altii, mai bine te concentreaza-te pe reusitele personale – asa vei fi mult mai satisfacuta de viata ta, recomanda Lyubomirsky.




Uita de bani si putere
„Cu cat cautam mai intens satisfactia in bunuri materiale, cu atat suntem mai nefericiti”, spune Ed Diener. Toti „cautatorii de comori” implicati in studiu au prezentat un nivel foarte mare al anxietatii.

Stabileste scopuri si munceste pentru a le atinge
„Cei care muncesc din greu pentru a atinge un scop important, ca stapanirea secretelor unei arte (pictura, scrisul sau arta culinara – n.r.) sau educarea unui copil respectuos si moral, sunt cu mult mai fericiti decat cei care nu au vise si aspiratii”, sustin cercetatorii Ed Diener si Robert Biswas-Diener.

Ia initiativa la birou
Cercetatoarea Amy Wrzesniewski te sfatuieste sa-ti exprimi creativitatea, sa-ti ajuti colegii si sa muncesti in plus – doar asa vei avea o viata profesionala satisfacatoare.

Fa-ti prieteni si pretuieste-ti familia
Nu ajunge sa ai o gramada de „amici de iesiri” sau o familie cu care te intalnesti doar la sarbatori. „Nu avem nevoie doar de relatii, ci de unele apropiate, care implica intelegere si afectiune”, explica Sonja Lyubomirsky.

Fa sport in aer liber
Cercetarea Stanford a demonstrat ca rezultatele celui mai disputat studiu de psihologie din ultimul an, apartinand Duke University, sunt valabile – sportul are efectul unui drog asupra organismului, „inundand” corpul de endorfine in timp ce trateaza depresia rapid, eficient si fara efectele adverse ale halucinogenelor.

Vezi partea plina a paharului… intotdeauna
„Oamenii fericiti vad peste tot posibilitati, oportunitati si succes. Cand se gandesc la viitor, ei sunt optimisti, iar cand isi amintesc trecutul, se bucura de cele mai frumoase momente”, detaliaza Diener si Biswas-Diener. Chiar daca nu esti optimista de la natura, obisnuieste-te sa privesti partea plina a paharului.

Multumeste din suflet
Cei care tin „jurnale ale recunostintei” sunt mai sanatosi, mai fericiti si mai optimisti, spune Martin Seligman, creatorul psihologiei pozitive si unul dintre specialistii implicati in studiu.

Fa cadouri, multe cadouri!
Altruismul, fie ca se manifesta prin acte de caritate, mici cadouri sau gesturi frumoase, are acelasi efect ca si sportul – te face „sa plutesti” in endorfine.

Rubrica: Actualitate Tags: News

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Rolul vindecător al apelor de la Govora, una dintre cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică

Cum se face inmultirea trandafirilor cu cartofi

Băutura răcoritoare pe care să nu o comanzi niciodată în Grecia. Primeşti cu totul altceva decât te aştepţi

De ce să pui cuburi de gheaţă în ghivecele cu flori. Este trucul verii 2022

Documentul fără de care nu trebuie să pleci din aeroport dacă ţi-a fost anulat un zbor. Detaliul de care nu ţine aproape nimeni cont

Bara principală

Recomandari

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Un pahar de borș de casa pe zi – Curăță ficatul de toxine, reglează tensiunea arterială și ajută la tratarea anemiei

Vinul inimii – Leacul celebrei călugăriţe vindecătoare Hildegard van Bingen

Pulberea de muguri de brad – leacul minune pentru coloană și durerile de oase

Obiectul din casă pe care trebuie să-l scoți din priză peste noapte. Consumă mai mult curent decât crezi

De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

Copyright Observator.news 2011 - 2020