
Sprâncenele groase și naturale au fost în ultimii ani una dintre cele mai populare tenințe! Au un rol uriaș în schimbarea fizionomiei, motiv pentru care trebuie să le acorzi importanța pe care o merită și să le definești cu multă grijă.
Iată 10 ponturi care te vor ajuta să ai sprâncene perfecte:
Poate că petreci mult timp având grijă de spâncenle tale, trebuie să te asiguri că rezultatul final merită tot efortul. Nu uita că indiferent cât timp ai petrecut aranjându-le, trebuie să arate foarte natural.
1. Pensează-ți sprâncenele după dușPentru a preveni iritațiile, cel mai bine ar fi să te pensezi după o baie caldă, atunci când porii sunt deschiși. Ai grijă ca instrumentele să fiedezinfectate și într-o stare bună, pentru a evita anumite infecții.
2. Pregătește zona înainte
Înainte de a te pensa este foarte important să pregătești zona respectivă. Demachiază-te și folosește o loțiune tonică. Nu aplica cremă imediat după pensat, pentru că te poți irita.
3. Forma corectă
Dacă nu ai încredere în abilitățile tale, cel mai bine ar fi să apelezi la un profesionist pentru a da formă sprâncenelor. Roagă-ți cosmeticiana să-ți explice pe ce zone a pus accentul și din ce zone nu ar trebui să pensezi. Tot ce rămâne de făcut este să respecți forma dată.
4. Instrumentele necesare
Așa cum ai văzut în saloanele de cosmetică, penseta nu este singurul instrument de care ai nevoie. Asigură-te că nu lipsesc din trusa ta forfecuța, un creion și o perie de sprâncene.
5. Marchează punctele cheie
Pentru a te asigura că faci ceea ce trebuie, e important să marchezi punctele cheie ale feței. Atunci când te pensezi, urmează regulile din această schemă:
6. Tehnica de pensare
Cea mai importantă regulă când vine vorba de pensat este să o faci cu multă răbdare. Ține minte că nu trebuie să smulgi mai multe fire deodată. Cel mai bine ar fi să pornești din colțul interior către cel exterior.
7. Oglinda
Oglinda joacă un rol foarte importat când vine vorba despre pensat. Deși femeile au tendința să opteze pentru cele care măresc, s-ar putea să-ți subțiezi prea mult sprâncenele.
8. Folosește loțiune tonică după pensare
Pentru a hidrata sprâncenele, este indicat să folosești o loțiune tonică sau puțină miere. Pe lângă efectul hidratant, acestea au și rol în prevenirea infecțiilor.
9. Produsele de machiaj
Când vine vorba de machiajul sprâncenelor nu trebuie să exagerezi deloc. Fie că optezi pentru fard sau creion, este esențial să nu conturezi excesiv, ci să completezi.
10. Periază-ți sprâncenele
Este foarte importamt să-ți periezi sprâncenele cu o perie moale pentru a le ajusta. Dacă te numeri printre norocoasele care au sprâncene dese, uneori periatul poate înlocui cu brio fardul.
10 tehnici de machiaj care îți vor face viața mult mai ușoară
Aplicarea machiajului este un proces complicat, care necesită mult timp – există însă anumite secrete care te ajută să te faci frumoasă într-un mod rapid și eficient. Iată câteva secrete utile pentru toare reprezentantele sexului frumos:
1. Dublează creionul de ochi cu un dermatograf lichid
Dacă nu poți să tragi o linie fină cu un dermatograf lichid, folosește mai întâi un creion normal. Astfel îți va fi mai ușor să repari eventualele greșeli.
2. Folosește pudră pentru a adăuga volum genelor tale
Înainte de a-ți da cu rimel, aplică pudră pe gene cu ajutorul unei pensule. Astfel, genele vor fi mai dese fără să pară încărcate.
3. Folosește rimelul dacă nu ai la îndemână creion de ochi
Rimelul poate fi folosit pe post de dermatograf, deoarece au o compoziție și o consistență asemănătoare. Ai nevoie doar de o pensulă fină.
4. Folosește bandă adezivă pentru machiajul ochilor
Dacă vrei să îți faci un machiaj neconvențional, precum cat eye, asigură-te că tragi liniile corect cu ajutorul unei benzi adezive.
5. Fă-ți ochii să pară mai mari
Pentru a crea iluzia unor ochi mai mari, aplică un creion nude, nu negru, pe linia genelor inferioare.
6. Folosește apă fierbinte pentru a-ți revitaliza rimelul
Dacă rimelul tău s-a uscat, adaugă tubul într-un bol cu apă fierbinte și lasă-l acolo câteva minute. Evită însă să folosești un rimel pentru mai mult de 3-6 luni.
7. Folosește luciu de buze în loc de fard de obraji
Poți folosi luciu de buze pe post de fard de obraji. Adaugă o picătură de luciu pe pomeți și apoi uniformizează bine cu degetele. În acest fel, culoare de pe buze și cea de pe obraji va avea continuitate.
9. Folosește burete cosmetic pentru scrub facial
Atunci când te speli pe față cu săpun, folosește un burete cosmetic. Cele mai bune sunt cele japoneze sau cele din alge. Ele îndepărtează eficient celulele de piele moartă și curăță bine porii.
10. Încearcă să aplici rimelul vertical
Multe femei își dau cu rimel pe genele superioare și inferioare, dar nu cunosc tehinica aplicării verticale. Acesta este unul dintre cele mai bune trucuri, deși este foarte simplu. Dacă îți atingi genele cu vârful pensulei, acestea vor părea mult mai naturale.
10 greșeli de machiaj pe care nu trebuie să le mai faci
Când e realizat cum trebuie, machiajul arată grozav. Iată câteva greșeli în aplicarea machiajului pe care ar trebui să le eviți.
1. Machiaj care nu se potrivește vârstei tale
Cele mai noi tendințe pentru adolescenți nu arată chiar foarte bine la cineva mai în vârstă, iar o adolescentă nu ar trebui să arate ca mama ei!
2. Folosești fondul de ten greșit
Acesta nu ar trebui să-ți schimbe culoarea tenului, ci să o complementeze. Alege unul cât mai natural și ține minte că nuanța pielii tale se mai schimbă ușor de-a lungul anlui.
3. Uiți de sprâncene
Niște sprâncene bine îngrijite pot face diferența, așa că nu le neglija! Ai grjă de ele și folosește un creion cu o nuanță subtilă, puțin mai deschisă decât culoarea naturală a sprâncenelor.
4. Machiajul nu e armonizat
Una dintre greșelile care se observă cel mai mult e atunci când fardul de obraz, de pleoape și fondul de ten ies în evidență separat.
5. Ruj prea închis la culoare
Rujurile închise te îmbătrânesc, mai ales cele mate. Pentru un look mai natural, folosește o nuanță mai deschisă de gloss sau un ruj transparent.
6. Prea multă cremă bronzantă
Cremele bronzante ar trebui să ofere pielii o strălucire sănătoasă, nu să o facă portocalie.
7. Prea mult creion negru de ochi
Ochii complet creionați cu negru nu arată prea natural, plus că par mai mici. Folosește creion negru doar pe linia genelor de sus și un creion deschis pe linia celor de jos pentru niște ochi mai mari.
8. Aplicarea machiajului pe pielea uscată
Exfoliază-ți fața o dată pe săptămână și menține-o hidratată, fiindcă fondul de ten nu va ascunde pielea uscată, ci o va face să arate mai rău.
9. Nepotrivire între față și gât
O altă geșeală care se observă instant este nepotrivirea dintre nuanța feței și cea a gâtului. Ține minte că fondul de ten ar trebui să fie invizibil.
10. Testezi machiajul pe mâini
Pielea de pe mână poate avea o culoare foarte diferită de cea de pe față, așa că testează machiajul acolo unde trebuie să fie folosit, ținând cont și de igienă.
15 trucuri de machiaj pe care le vei adora
Câteva sfaturi de frumuseţe în plus nu strică niciodată – iată niște trucuri pe care le vei adora:
1. Perfecționează-ți machiajul într-o oglindă de mărire cu LED-uri care mimează lumina naturală a zilei – se rotește la 360 de grade și se poate atașa oglinzii tale din baie.
2. Învață unde trebuie să aplici anticearcăn, fond de ten și pudră transparentă pentru a fi gata să fii fotografiată.
3. Încearcă o pudră transparentă de orez ca să-ți fixezi machiajul pentru întreaga zi.
4. Aplică-ți anticearcănul sub ochi și ia-ți adio de la urmele de machiaj strânse în plurile pielii – aplică o cantitate generoasă de pudră, las-o câteva minute și apoi îndepărteaz-o.
5. Îmbină toate produsele, de la fond de ten la fard de pleoape, cu un set de pensule cu fibre foarte compacte, pentru o finisare mai bună.
6. Aplică produsele de îngrijire a pielii și machiaj în ordinea corectă pentru o finisare perfectă (și pentru a nu le irosi) de fiecare dată – produsul de curățare, tratamentul, produsul hidratant, baza de machiaj, fondul de ten, anticearcănul, pudra, produsul pentru bronzare, fardul de obraji, nuanțatorul.
7. Dacă te-ai săturat să cumperi un creion de buze pentru fiecare nuanță de ruj, încearcă unul transparent, universal.
8. Aplică pudră transparentă între straturile de ruj pentru ca acesta să reziste toată ziua.
9. Fă-ți niște buze perfecte aplicând puțin anticearcăn pe margini.
10. Folosește o pensetă sau un creion pentru a vedea unde ar trebui să înceapă, să se arcuiască și să se termine sprâncenele tale înainte de a le colora.
11. Folosește o bază pentru rimel pentru a ava niște gene mai lungi și mai bine definite.
12. Combate încărcarea și ușurează-ți sarcina de a aplica rimel folosind niște perii pentru gene.
13. Trasează o linie punctată cu dermatograful, apoi conectează-le, ca să-ți fie mai ușor.
14. Aplică o bază albă înainte de fardul de pleoape, astfel încât acesta să-și păstreze adevărata culoare.
15. Finisează-ți aspectul cu un spray de fixare accesibil și eficient.