• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Culinar
  • Sanatate
  • Actualitate
    • International
    • Cultura
    • Divertisment
    • Timp liber / Calatorii

Simptomele unei tumori pe creier. Nu le ignora

Tumorile cerebrale sunt de toate formele si dimensiunile la fel si simptomele acestora.
“Cheia pentru simptomele unei tumori depinde intr-adevar de localizarea acestora”, a declarat Theodore Schwartz, MD, neurochirurgie.
De exemplu, daca aveti o tumoare in apropierea de zona creierului care controleaza bratele si vederea, atunci simptomele constau in slabiciune la nivelul membrelor sau vedere incetosata, spune Schwartz.
Cand considerati ca fiecare celula din creier poate forma o tumoare – si cum creierul dumneavoastra poate controla si interpreta informatiile din oricare parte a corpului – lista posibilelor simptomelor cuprinde “aproape orice imaginabil”, spune Schwartz.




Cu toate acestea, unele semne si simptome sunt mai frecvente decat altele. Iata la ce trebuie sa fiti atenti.
Convulsii:
Indiferent de tipul de tumoare, convulsiile sunt adesea primele semne de avertizare. “Iritatiile provocate de tumori fac neuronii (creierul) sa se comporte incontrolabil, si veti obtine miscari anormale.” spune Schwartz. La fel ca tumorile, convulsiile pot lua diferite forme. Puteti simti convulsii in tot corpul, sau convulsie la nivelul unui singur membru sau o parte a fetei.
Neindemanare:
Daca esti neindemanatic cu cheile, trepte care lipsesc sau te lupti cu mentinerea echilibrului, acest tip de stangacie in brate, picioare sau maini

poate fi un semn de avertizare, spune Schwartz. Problemele de vorbire, inghitire sau controlul expresiei faciale sunt o parte din formele de neindemanare care pot aparea in capul dumneavoastra, mai adauga el.
Amorteala:
La fel ca neindemanarea, pierderea simtului unei parti a corpului sau a fetei este ceva la care trebuie fii atent, spune Schwartz. In special, in cazul in care tumoarea se formeaza pe trunchiul cerebral – locul unde creierul se uneste cu coloana vertebrala – poti resimti o senzatie de amorteala sau miscari stangace.
Schimbarea gandirii si pierderi de memorie:
Desi este adevarat ca tumorile pot cauza schimbari majore in comportamentul si personalitatea unei persoane, tipul de transformari radicale despre care ati auzit – sau ati vazut in filme – sunt mai putin frecvente, spune Schwartz. Persoanele cu tumori sunt mai susceptibile sa aiba problema de a-si aminti anumite lucruri, sa se simta confuse sau sa sufere probleme de gandire mai putin dramatice, spune el.
Greata:
Senzatia de greata sau de rau la stomac, mai ales daca aceste simptome sunt persistente si inexplicabile, ar putea fi un semn al unei tumori, spune Schwartz.

Modificari de vedere:
Vederea incetosata, vederea dubla si pierderea vederii sunt toate asociate cu tumorile, spune Schwartz. Puteti, de asemenea, vedea pete plutitoare sau forme – sau ceea ce e cunoscut sub numele de “aura”.
Dureri de cap neobisnuite:
Rasuflati linistiti. In ciuda a ceea ce majoritatea dintre noi ar presupune, durerile de cap nu sunt de multe ori un indicator timpuriu al unei tumori cerebrale. “Ele pot veni cu o tumoare mare, insa nu sunt primele simptome care apar.” spune Schwartz.
Ce ar mai trebui sa stiti..
Care sunt cauzele unei tumori? Schwartz spune ca unele tulburari genetice pot duce la tumori cerebrale. “ Dar majoritatea tumorilor apar la persoane fara factori de risc cunoscuti sau factori predispozanti” explica el. Copiii si adultii peste 60 ani sunt mai susceptibile de a dezvolta tumori, dar “toata lumea este in pericol la orice varsta” adauga el.
In ciuda a ceea ce este posibil sa fi auzit, telefoanele mobile nu sunt un factor de risc cunoscut. “E o conceptie gresita, dar nu exista nici o dovada convingatoare ca sa luam in considerare o legatura intre telefoanele mobile si tumori” spune el.
Pentru tumorile cerebrale mari sau maligne, tratamentul ar putea implica o interventie chirurgicala, medicamente, radioterapie sau chimioterapie. Vestea ce buna: Nu toate tumorile cerebrale sunt grave. “Multe tumori sunt mici si benigne si nu necesita tratament”, explica Schwartz. “Daca gasim una, o vom monitoriza doar pentru crestere sau schimbari.”

Rubrica: Uncategorized

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Rolul vindecător al apelor de la Govora, una dintre cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică

Cum se face inmultirea trandafirilor cu cartofi

Băutura răcoritoare pe care să nu o comanzi niciodată în Grecia. Primeşti cu totul altceva decât te aştepţi

De ce să pui cuburi de gheaţă în ghivecele cu flori. Este trucul verii 2022

Documentul fără de care nu trebuie să pleci din aeroport dacă ţi-a fost anulat un zbor. Detaliul de care nu ţine aproape nimeni cont

Bara principală

Recomandari

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Un pahar de borș de casa pe zi – Curăță ficatul de toxine, reglează tensiunea arterială și ajută la tratarea anemiei

Vinul inimii – Leacul celebrei călugăriţe vindecătoare Hildegard van Bingen

Pulberea de muguri de brad – leacul minune pentru coloană și durerile de oase

Obiectul din casă pe care trebuie să-l scoți din priză peste noapte. Consumă mai mult curent decât crezi

De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

Copyright Observator.news 2011 - 2020