• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Actualitate
  • Culinar
  • International
  • Sanatate
  • Timp liber / Calatorii
    • Cultura
    • Divertisment

Nu mai mânca usturoi chinezesc! Iată cât de toxic este

Usturoiul este nelipsit din bucătăria oricărei gospodine şi este un aliat preţios în sezonul rece, mai ales că este considerat unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Însă cât de natural poate fi usturoiul chinezesc care are un miros ce aduce mai degrabă a mucegai decât a usturoi?

Potrivit derspiegel.de, usturoiul importat din China nu este nici pe departe un aliment sănătos. Şi la fel stau lucrurile şi în privinţa altor alimente, cum ar fi orezul făcut din plastic, formulele de lapte cu chimicale toxice şi mâncarea de animale care vă poate intoxica patrupedul.
„se întâmplă din cauză că fermierii stropesc recoltele cu substanţe interzise în alte ţări”
Usturoi albit cu clor

China este, se pare, tărâmul tuturor relelor, iar asta se întâmplă din cauză că fermierii stropesc recoltele cu substanţe interzise în alte ţări. De asemenea, pământul în care cresc acestea conţine metale grele precum arsenic şi cadmiu. Aşadar, nu e de mirare că gustul usturoiului chinezesc împrumută din „calităţile” solului în care creşte.

După recoltare, usturoiul este dat prin clor (da, aţi auzit bine, clor). Chinezii se pare că au o obsesie pentru albirea alimentelor (în special usturoiul, făina, zahărul, sarea şi orezul) cu dioxid de clor sau peroxid de benzoil, pentru a le face mai „atractive” şi mai „sănătoase” în ochii consumatorilor.

Hormoni care opresc procesul de încolţire

Pentru ca usturoiul să nu încolţească şi pentru a tine la distanţă insectele, mai ales că va fi depozitat pe perioade lungi,, se folosesc inhibitori de creştere care au la bază hormoni sau diverse substanţe chimice. Apoi, usturoiul este adus în magazinele din toată lumea, proces care poate lua până la o lună, din cauza transportului cu vaporul din China.

Deoarece producătorii ştiu că regulile de trecere a vămii sunt destul de stricte în privinţa conţinutului de chimicale, ei elimină cu orice preţ rădăcinile usturoiului, pentru a îndepărta orice urmă de pământ infestat.

Lipsa „mustăţilor” usturoiului, un indiciu că alimentul este toxic

Aşadar, data viitoare când cumperi usturoi din magazine, verifică dacă usturoiul are acele „mustăţi” şi ţine minte că lipsa lor denotă un conţinut ridicat de substanţe toxice. Desigur, şi toxinele din usturoi pot fi depistate cu o simplă analiză de rutină, dacă există… voinţă. Însă nimeni nu pare să fie interest momentan să facă un pas în faţă legat de problema privind toxicitatea usturoiului chinezesc.

Potrivit derspiegel.de, peste 80% din cantitatea de usturoi care se găseşte în toate magazinele din lume provine din China.

Pentru a te asigura că mânânci natural, cel mai bine este să-ţi cultivi propriul usturoi. Poţi face asta inclusiv într-un ghiveci, pe balcon, dar ai grijă ca bulbii să provină de la cultivatori certificaţi sau… de la ţărani care încă nu s-au lăsat prinşi de mirajul recoltelor bogate şi rezistente la dăunători.

Rubrica: Sanatate

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Palindromul, oglinda ce arată frumusețea limbii române

Marea Britanie si alte tari sunt interesate de vaccinul dezvoltat in Romania! Romanii ar putea fi din nou cei care salveaza planeta

Sângerarea în scaun poate ascunde boli grave.Ce măsuri trebuie să luăm?

Stomatolog: „Guma de mestecat este un dezastru“. Ce efect poate avea aceasta asupra sănătăţii

Când se redeschid restaurantele. Ludovic Orban a dat vestea cea mare

Bara principală

Recomandari

VIDEO Revoltator, o bunica din Neamt cu nepotul de mana, pusa la pamant si jefuita de un talhar

Cum se prepară cafeaua Dalgona, băutura care face furori pe internet

Maica Tereza „Vindecatoarea Binecuvantată” – 20 vorbe intelepte care alină sufletul si iti redau puterea de vindecare

VIDEO: Medicul Radu Crişan aflat în prima linie,: Aşa cum trebuie să ne spălăm mâinile cu săpun 20 de secunde, aşa trebuie să facem gargară cu apă caldă şi cu sare, pentru a ne proteja gura şi nasul, pe unde putem inhala virusul

Uimitoarea poveste a doctoritei din Suceava care s-a tratat singura de coronavirus! 400 de pacienţi au urmat reţeta

CONTROL LAPTE 2020 – Inspectorii de la Protecția Consumatorului au analizat 35 de sortimente de lapte. Care a iesit cel mai sanatos

Copyright Observator.news 2011 - 2020