• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Observator

Observator

stirile care conteaza

  • Culinar
  • Sanatate
  • Actualitate
    • International
    • Cultura
    • Divertisment
    • Timp liber / Calatorii

Care este cea mai periculoasă expunere la coronavirus? Doza virală este decisivă

Indiferent de tipul de otrava despre care vorbim,cantitatea este esentiala. Virusii sunt,la randul lor, mult mai periculosi in cantitati mari.

Trebuie să ne concentrăm mai mult pe prevenirea infecţiilor cu doze mari. Atât cantităţi mici, cât şi mari de virus se pot reproduce în celulele noastre şi pot provoca boli severe indivizilor vulnerabili.

Cu toate acestea, la persoanele sănătoase, sistemele imunitare răspund imediat ce simt că un virus a pătruns în organism. Recuperarea depinde de cine câştigă cursa: răspândirea virală sau activarea imunităţii.

Experţii virusologi ştiu că gravitatea bolii depinde de doza virală. În laborator, şoarecii care primesc o doză mică de virus se recuperează, în timp ce acelaşi virus, la o doză mai mare, îi omoară.Există numeroase dovezi că doza contează şi pentru coronavirusul uman.

Infecţiile cu doze mici pot genera chiar imunitate, protejându-ne împotriva expunerilor la doze mari din viitor.
Înainte de invenţia vaccinurilor, medicii infectau intenţionat persoanele sănătoase cu lichid din pustulele de variolă. Infecţiile cu doze mici reduse au fost neplăcute, dar, în general, le-au asigurat multora supravieţuirea şi au prevenit formele mai grave de boală.

Oamenii ar trebui să aibă grijă deosebită la expunerea la doze mari, care sunt cel mai probabil să apară în interacţiunile strânse dintre persoane: întâlniri la cafea, baruri aglomerate sau timp petrecut într-o cameră cu bunica. Interacţiile dintre persoane sunt mai periculoase în spaţiile închise şi la distanţe scurte. O doză mare şi un timp lung de expunere poate fi fatală.

Importanţa distanţării sociale, purtarea măştilor şi igiena sporită sunt vitale în lupta cu coronavirusul. Este momentul să stai acasă. Să sperăm că nu pentru mult timp. Când vom reîncepe să ne părăsim locuinţele, să o facem cu înţelepciune, având în vedere importanţa dozei virale.

Rubrica: Sanatate

Test de personalitate: Alege o frunza de toamna si noi o sa-ti spunem lucrurile nespuse despre tine

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Rolul vindecător al apelor de la Govora, una dintre cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică

Cum se face inmultirea trandafirilor cu cartofi

Băutura răcoritoare pe care să nu o comanzi niciodată în Grecia. Primeşti cu totul altceva decât te aştepţi

De ce să pui cuburi de gheaţă în ghivecele cu flori. Este trucul verii 2022

Documentul fără de care nu trebuie să pleci din aeroport dacă ţi-a fost anulat un zbor. Detaliul de care nu ţine aproape nimeni cont

Bara principală

Recomandari

Cercetătoarea de la Neamţ care a adus în Moldova o plantă miraculoasă, premiată cu AUR la saloane internaţionale de inventică

Un pahar de borș de casa pe zi – Curăță ficatul de toxine, reglează tensiunea arterială și ajută la tratarea anemiei

Vinul inimii – Leacul celebrei călugăriţe vindecătoare Hildegard van Bingen

Pulberea de muguri de brad – leacul minune pentru coloană și durerile de oase

Obiectul din casă pe care trebuie să-l scoți din priză peste noapte. Consumă mai mult curent decât crezi

De ce trebuie să dormiți pe partea stângă: 7 motive

Copyright Observator.news 2011 - 2020